2013-09-11




Zöldborsós - tejszínes - csirkecombok . . .
pennével







 Gyors ,ízletes, tetszetős és laktató...nálunk ezek a főbb szempontok egy-egy hétköznapi ételnél.
Csirke husi mindig jöhet gyerekeimnél, na meg persze a tészta is adu ász ;)




Hozzávalók . . . 4 személyre

1 kg csirkecomb(bőr nélkül)
20 dkg zsenge zöldborsó(mirelitet használtam)
2 ek olaj
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
frissen reszelt szerecsendió (1 kk)
só, fehér bors
3 dl alaplé
1 tk étkezési keményítő

Körethez  . . .

50 dkg penne tészta
1 ek olaj,só






Elkészítés . . .

A csirke combokról a bőrt eltávolítjuk, alaposan megmossuk, és a csont mellet mindkét oldalt bevagdaljuk.
Felhevített olajon a vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a combokat. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk és hozzá adagoljuk a mirelit borsót. Felöntjük alaplével és fűszerezzük ízlésünk szerint. 
Tésztánkat lobogó sós vízben 1 ek olaj társaságában az előírt ideig kifőzzük. Ügyeljünk rá hogy ne  puhuljon meg túlságosan, mert a borsós ragunak nem lesz hová tapadnia !
Amikor a húsok már jól átpuhultak, tejszínbe belekeverjük az étkezési keményítőt, ezzel sűrítjük a borsós szaftunkat.Pár percig forraljuk és elkészült laktató könnyed ételünk :)












Nincsenek megjegyzések: