Sütőpapírban sült Süllő . . .
grillezett paprikával
grillezett paprikával
Kedvenc édesvízi halam a Süllő. Gyönyörű fehér a húsa, ami szinte szálka mentes.
Szerencsémre párom nagyon szeret horgászni, és hébe -hóba horogra akad egy-egy példány :)
Finoman fűszerezhető, nagyon kellemes harmonikus ízű halfaj.
Hozzávalók . . . 2 személyre
1db közepes süllő filézve (2-2 szelet)
páchoz...
fél citrom leve és héja
só, frissen őrölt citrom bors
olívaolaj
grill fűszerkeverék
1 -1 ág kakukkfű, rozmaring
személyenként 2-2 db vastag húsú paprika
Elkészítés . . .
A hal tisztítása szerencsémre, nem az én feladatom :) konyhakészen, tisztítva kapom kézhez .
A filézés nem ördöngös feladat, csak egy jó éles kés kell hozzá! Filmes segítséget itt találtok....
2 evőkanálnyi olíva olajba reszeljük a fél citrom héját és belecsavarjuk levét. Sózzuk borsozzuk, grill fűszert keverünk hozzá és egy kenőecset segítségével, az előkészített hal szeletekre egyenletesen felkenjük. Hűtőbe pihentetjük 1/2 órát legalább.
Széles sütőpapír csíkokat vágunk és erre helyezzük a halfilé szeleteket, kevés olíva olajjal még meglocsolhatjuk, tépkedjünk rá rozmaring és kakukkfű levélkéket.Papír szélét mindkét oldalon boríték szerűen behajtjuk, a filére hajtjuk és a forró serpenyőbe csúsztatjuk.
.2-3 percnyi sütés után megfordítjuk papírostól és újabb 2-3 perc alatt készre sütjük.
Eközben egy másik serpenyőben pár csepp olíva olajon paprika szeleteket pirítunk.
Citromkarikákkal, friss paradicsommal, tartár mártással kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése