"Csíkos" burgonya
mediterrán ízekkel . . .
"Krumplifalók csapatát" erősítjük továbbra is a családban :)
Sokféle verzió kering nálunk, ám ez a belül omlós és puha,
kívül ropogós és sós változat igazán nyerő. . .és az illata . . .hm . . .
Sokféle verzió kering nálunk, ám ez a belül omlós és puha,
kívül ropogós és sós változat igazán nyerő. . .és az illata . . .hm . . .
Hozzávalók . . .
4 személyre
4 személyre
8 db közepes burgonya
1 db kisebb cukkini
olívaolaj
paradicsom, zöldhagyma
1 -1 ág rozmaring és bazsalikom
barbecue fűszerkeverék
durva tengeri só
Elkészítés . . .
Sütőt előmelegítem 200 fokra.
Burgonyákat megtisztítom és egy éles késsel sűrűn beirdalom kb a feléig,
vigyázva, ne vágjam át teljesen ;) sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom ,
majd karikákra vágott cukkinit csúsztatok közéjük. Paradicsomot,
zöld hagymát negyedelve helyezek rájuk. Az egészet meglocsolom ízlés szerint
olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Bazsalikom és rozmaring levélkéket tépdelek rá.
Durva szemű tengeri sóval sózom.
vigyázva, ne vágjam át teljesen ;) sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom ,
majd karikákra vágott cukkinit csúsztatok közéjük. Paradicsomot,
zöld hagymát negyedelve helyezek rájuk. Az egészet meglocsolom ízlés szerint
olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Bazsalikom és rozmaring levélkéket tépdelek rá.
Durva szemű tengeri sóval sózom.
Sütőben középső rácson fólia takarás nélkül, aranybarnára sütöm.
Köretként is tálalhatjuk, vagy akár
Köretként is tálalhatjuk, vagy akár
vegetáriánusoknak önálló ételként is kiváló egy idény salátával szervírozva.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése