2013-04-24






Tündérsüti . . .
nem csak Konyha tündéreknek :)











Régóta szimpatizáltam egy recepttel, és most
 elérkezett a megvalósítás ideje. 
 . . . puncsos ízre vágytam , így ez volt a kiindulópont. 
A család  elégedett volt a végeredménnyel,
 ami egy habkönnyű, nagyon finom süti lett :D









Hozzávalók ...

 kb. 24 x 38 cm-es tepsihez:


Tésztához...   

25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Töltelékhez...
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2  citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma

  Porcukor a sütemény hintéshez...










Elkészítés...


Először a  szokott módon sűrű pudingot főzünk
 ( lábasban cukrot és pudingporokat  tejjel csomómentesre 
kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával)
 Még forrón hozzákeverjük a tejfölt!
 A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk,
 óvatos  átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön  össze a hab.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre)
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, 
majd egyesével hozzáadjuk  a tojássárgákat is. 
A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük  a  tojásos masszába 
és a továbbiakban kézi erőre váltva,  tésztát gyúrunk. 
 A  tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük, 
még pici  lisztet dolgozhatunk bele.
60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót 
 sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére, 
majd átemeljük papírostól a tepsibe. 
Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, 
amit  rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk. 
Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek 
a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral a biztonság kedvéért :) 
Összessen 40 perc sütés után a habos rész még kicsit  rezegős  lehet ,
 de nem baj, mert  miközben hűl szépen megszilárdul .
A  lehűlt süteményünket porcukorral hintjük és
 tetszőleges formára  szeleteljük.  Másnap a legfinomabb  :)))



                     


















4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Ani!

A kérdésem: a 30 perc sütés után újabb 40 percig kell sütni, vagy összességében 40 perc a sütésidő?
Szilvia

OlajBogyó írta...

Kedves Szilvia!
Igen-
összességében kb 40 perc kellett a sütinek:)

zsuzsiiii írta...

Nagyon jó recept, a fotóid nagyon jól néznek ki. Ezért is próbáltam ma ki és nem csalódtam, nagyon mutatós és isteni finom. Köszönöm.

Gabimami írta...

Szia Ani! Egy kérdésem lenne,mivel én gyúrt tésztáknál zsírt használok,és kevesebb margarint,így is készíthetem vagy csak margarinnal lehet. Köszönöm válaszod előre is. Üdv.Gabriella.