2013-04-22


Kandírozott Narancshéj . . .





Türelem , türelem és még egy kis türelem, finom édességet terem ! Nagy kedvencem és gyengém :)
Egyedüli hátulütője abban rejlik, hogy 6 napot vesz igénybe elkészítése . . . de  a végeredmény kárpótolja fáradozásunkat!

A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg. 
Vágjuk kis kockákra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.

Áztassuk vízben 3 napig, naponként cseréljük  ki rajta a vizet.

Majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát, 

és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs.
Újból öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi narancs csíkjainkat.
3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk 
A vizet már nem kell leönteni róla! Hatodik napon, szép cukros  bevonat képződik a narancshéjakon







.
 Az utolsó forralás után szűrkanál segítségével tegyük  sütőpapírra.
Hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze.
Szórhatunk  még rá pluszban kristálycukrot is, de ami tuti befutó, az a keserű csokoládéba való mártogatás:)

Majd tegyük jól záródó üvegbe, dobozba és 
hónapokig felhasználható lesz.
Süteményekbe apróra vágva, vagy dekorálására is kiváló! 







Nincsenek megjegyzések: