Kandírozott Narancshéj . . .
Türelem , türelem és még egy kis türelem, finom édességet terem ! Nagy kedvencem és gyengém :)
Egyedüli hátulütője abban rejlik, hogy 6 napot vesz igénybe elkészítése . . . de a végeredmény kárpótolja fáradozásunkat!
A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg.
Vágjuk kis kockákra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.
Áztassuk vízben 3 napig, naponként cseréljük ki rajta a vizet.
Majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát,
és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs.
Újból öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi narancs csíkjainkat.
3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk
Az utolsó forralás után szűrkanál segítségével tegyük sütőpapírra.
Hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze.
Szórhatunk még rá pluszban kristálycukrot is, de ami tuti befutó, az a keserű csokoládéba való mártogatás:)
Majd tegyük jól záródó üvegbe, dobozba és
hónapokig felhasználható lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése