Sós omlós pitetészta . . .
Számtalan felhasználási lehetőség rejlik ebben a tésztában. Remek pitéket lehet vele sütni.
Fűszerezni is lehet bármilyen zöld fűszerrel, attól csak finomabb lesz a végeredmény
( azért igyekezzünk az elkészítendő ételhez igazodni a tészta fűszerezésénél : )
Fűszerezni is lehet bármilyen zöld fűszerrel, attól csak finomabb lesz a végeredmény
( azért igyekezzünk az elkészítendő ételhez igazodni a tészta fűszerezésénél : )
Hozzávalók:
500 g liszt
250 g hideg vaj
2 tojás sárgája
só
Elkészítés:
Sót
elkeverjük a liszttel,
majd a felkockázott hideg zsiradékot,
morzsoló mozdulatokkal elegyítjük a liszttel.
morzsoló mozdulatokkal elegyítjük a liszttel.
Dolgozzunk
gyorsan, mert a kezünk melegétől egyre ragacsosabb eredményt kapunk :)
Amikor összedolgoztuk a lisztet
és a zsiradékot,adjuk
hozzá a tojások sárgáját és ezzel is gyúrjuk át.
Csomagoljuk
folpackba és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
A
fagyasztást is jól viseli, akár készíthetünk nagyobb
mennyiséget ,
gondolva az elkövetkező pités napunkra !
A tojásfehérjéket ne használjuk fel, mert nem omlós tésztát kapunk !
Pitegyártásra fel :)))
gondolva az elkövetkező pités napunkra !
A tojásfehérjéket ne használjuk fel, mert nem omlós tésztát kapunk !
Pitegyártásra fel :)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése