2013-04-30


   Sós omlós pitetészta . . .







 Számtalan felhasználási lehetőség rejlik ebben a tésztában. Remek pitéket lehet vele sütni. 
Fűszerezni is lehet bármilyen zöld fűszerrel, attól csak finomabb lesz a végeredmény
( azért igyekezzünk az elkészítendő ételhez igazodni a tészta fűszerezésénél : )


Hozzávalók:


 500 g liszt

250 g hideg vaj
2 tojás sárgája


Elkészítés:

 Sót elkeverjük a liszttel, majd a felkockázott hideg zsiradékot, 
morzsoló mozdulatokkal elegyítjük a liszttel. 
Dolgozzunk gyorsan, mert a kezünk melegétől  egyre ragacsosabb eredményt kapunk :)
 Amikor összedolgoztuk a lisztet és a zsiradékot,adjuk hozzá a tojások sárgáját és ezzel is gyúrjuk át.

Csomagoljuk folpackba és tegyük  hűtőbe legalább egy órára.
A fagyasztást is jól viseli, akár készíthetünk nagyobb mennyiséget , 
gondolva az  elkövetkező pités napunkra !
A tojásfehérjéket  ne használjuk fel, mert  nem omlós tésztát kapunk ! 
Pitegyártásra  fel :)))




Nincsenek megjegyzések: