Citromkrémes-
diós szívecskék...
Batha-porta és KataFakanala gondozásában,
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt őrleményből kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal
elárasztani a "webes étert":D
Második nap ... Dió-málna magőrlemény ...
Hozzávalók...
25 db-hoz
tészta...
150 g Batha-Porta dió-málna magőrlemény
350 g búza finomliszt
2,5-3 dl tej
25 g friss élesztő
1 tk barna cukor
80 g olvasztott vaj
2 tojás sárgája
egy csipet só
citromkrém...
2 tojás
75 g porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
50 g vaj
díszítés...
50 g fehér csokoládé
2 ek tejszín
+ 1 tojás a kenéshez
50 g fehér csokoládé
2 ek tejszín
50 g fehér csokoládé
2 ek tejszín
Elkészítés...
Liszteket össze keverjük egy csipetnyi sóval.
Tejet meglangyosítjuk, ebből 1 dl-ben feloldjuk
a cukrot, élesztőt, kevéske lisztet- kovászt készítünk.
Majd a liszthez keverjük az olvasztott vaj és szintén kevéske tejben elkevert tojás sárgákat is.
Jól kidolgozható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk!
Túl száraznak ítéljük, langyos tejjel lazítsunk rajta.
Gyúró táblára téve, legalább 5 percig dagasszuk :D
...meleg helyen(40 fokra állított sütőben),
letakarva 20 perc alatt kelesztjük.
Eközben elkészítjük a citrom krémet.
Egy hőálló tálban elkeverjük a hozzávalókat és
gyöngyöző vízgőz felett, állandóan kevergetve,
besűrítjük amíg a kanálra nem ragad a krém :D
Félre téve, langyosra hűtjük.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 tepsit
sütésálló papírral borítunk.
A duplájára kelt, diótól illatozó tésztánkat
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és formákat szúrunk
belőle(10 cm-es szívecskét használtam)ügyelve arra,
hogy páros létszám legyen! :D
Mindezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.
A fele társaságot vékonyan lekenjük tojással,
közepükbe kanalazunk a citromkrémből és befedjük
a forma párjával. Süteményes villával körbe nyomkodjuk a széleket, nehogy kiszökjön a töltelék, tetején
pedig parányi lyukat ejtünk a gőzöknek utat engedve.
Tojással lekenjük, 10 percet pihentetjük, ezután újból lekenjük és forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor lehűltek a sütemények, vízgőz felett
olvasztott csokoládé és tejszín keverékkel csíkoztam őket.
Pihe puha, könnyed sütemények lettek, amiben a dió íz
nem túlságosan domináns, így teret ad a többi
hozzávaló érvényesülésének is :D
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
Tejet meglangyosítjuk, ebből 1 dl-ben feloldjuk
a cukrot, élesztőt, kevéske lisztet- kovászt készítünk.
Majd a liszthez keverjük az olvasztott vaj és szintén kevéske tejben elkevert tojás sárgákat is.
Jól kidolgozható, nem ragacsos tésztát kell kapjunk!
Túl száraznak ítéljük, langyos tejjel lazítsunk rajta.
Gyúró táblára téve, legalább 5 percig dagasszuk :D
...meleg helyen(40 fokra állított sütőben),
letakarva 20 perc alatt kelesztjük.
Eközben elkészítjük a citrom krémet.
Egy hőálló tálban elkeverjük a hozzávalókat és
gyöngyöző vízgőz felett, állandóan kevergetve,
besűrítjük amíg a kanálra nem ragad a krém :D
Félre téve, langyosra hűtjük.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 tepsit
sütésálló papírral borítunk.
A duplájára kelt, diótól illatozó tésztánkat
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és formákat szúrunk
belőle(10 cm-es szívecskét használtam)ügyelve arra,
hogy páros létszám legyen! :D
Mindezt addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.
A fele társaságot vékonyan lekenjük tojással,
közepükbe kanalazunk a citromkrémből és befedjük
a forma párjával. Süteményes villával körbe nyomkodjuk a széleket, nehogy kiszökjön a töltelék, tetején
pedig parányi lyukat ejtünk a gőzöknek utat engedve.
Tojással lekenjük, 10 percet pihentetjük, ezután újból lekenjük és forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor lehűltek a sütemények, vízgőz felett
olvasztott csokoládé és tejszín keverékkel csíkoztam őket.
Pihe puha, könnyed sütemények lettek, amiben a dió íz
nem túlságosan domináns, így teret ad a többi
hozzávaló érvényesülésének is :D
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
"A dióbélből hagyományos sajtolással készült olaj zsír szegényített
diópogácsájának őrölt formája a dióliszt.
Kiváló alapanyag, süteményekben és kenyerekben visszahozza
a teljes kiőrlésű hagyományos kenyér ízvilágát.
Szintén lehet palacsinta tésztákhoz, lazacos
halételekhez,joghurtokba,müzlikhez fogyasztani."
(forrás: Batha-Porta)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése