Balzsamecet & Olíva
Egy nagyobb áruházlánc polcán fedeztem fel
különféle ízesítéssel készült olíva olajokat.
Az áruk nem éppen a mindennapos konyhai használathoz
van igazítva, de ezzel nincs is semmi gond,
hiszen Delux kategória :D
Igazából számtalan kísérletet tettem már olaj
ízesítés ügyben, amik nagyon finomak és hasznosak.
Legalább kettő, de inkább több az egyben...
a balzsamecetes verzió valahogy ez eddig kimaradt... pótoltam!
Hozzávalóknál, érdemes jó minőségű alapanyagokat használni,
hiszen így is ártöredéke a végtermék a bolti verziónak...
Tehát... végy egy csinos kis jól zárható 2 dl-es üveget,
kis tölcséren keresztül csorgass bele 3 evőkanálnyi
Modena-i balzsam ecetet és jó minőségű, extra szűz
olíva olajjal, nemes egyszerűséggel öntsd nyakon :)
Kezdetekkor, szépen elkülönül az olaj és az ecet...
... majd jön a varázslat ...
"Használat előtt felrázandó!" utasításra,
kedvünk szerint, locsoljuk meg salátánkat!
Egyszerű és nagyszerű nem?
Vacsora fogyasztása közben elmélyülten nézegettem
a szép lassan aláhulló ecet cseppeket az olajban :D
Mint egy tavaszi "olaj"gömb ...
Konklúzió... finom tavaszi saláta legegyszerűbb ízfokozója, mindössze egy üvegre redukálódott az eddigi 2 flaskából
( szerény személyemnél :D
"Rázzátok" bele ti is !
"Modena-i balzsamecet...Kizárólag Észak-Olaszország
Modena tartományban honos szőlőfajtákból készül,
a befőzést pedig szabad ég alatt, üstökben végzik.
Végül különböző fahordókba kerül (tölgy,gesztenye,
szeder,akác,cseresznye, boróka)majd 2 évig érlelik."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése