2014-04-04





Balzsamecet & Olíva








Egy nagyobb áruházlánc polcán fedeztem fel 
különféle ízesítéssel készült olíva olajokat.
 Az áruk nem éppen a mindennapos konyhai használathoz 
van igazítva, de ezzel nincs is semmi gond, 
hiszen Delux kategória :D 
Igazából számtalan kísérletet tettem már olaj
ízesítés ügyben, amik nagyon finomak és hasznosak. 
Legalább kettő, de inkább több az egyben... 
a balzsamecetes verzió valahogy ez eddig kimaradt... pótoltam!
Hozzávalóknál, érdemes jó minőségű alapanyagokat használni, 
hiszen így is ártöredéke a végtermék a bolti verziónak... 
Tehát... végy egy csinos kis jól zárható 2 dl-es üveget, 
kis tölcséren keresztül csorgass bele 3 evőkanálnyi 
Modena-i balzsam ecetet és jó minőségű, extra szűz
 olíva olajjal, nemes egyszerűséggel öntsd nyakon :)



Kezdetekkor, szépen elkülönül az olaj és az ecet...






... majd jön a varázslat ...
"Használat előtt felrázandó!" utasításra,
 kedvünk szerint, locsoljuk meg salátánkat! 
Egyszerű és nagyszerű nem?





Vacsora fogyasztása közben elmélyülten nézegettem 
a szép lassan aláhulló ecet cseppeket az olajban :D
Mint egy tavaszi "olaj"gömb ...


Konklúzió... finom tavaszi saláta legegyszerűbb ízfokozója, mindössze egy üvegre redukálódott az eddigi 2 flaskából
( szerény személyemnél :D
"Rázzátok" bele ti is !





"Modena-i balzsamecet...Kizárólag Észak-Olaszország
 Modena  tartományban honos szőlőfajtákból készül, 
a befőzést pedig szabad ég alatt, üstökben végzik.
Végül különböző fahordókba kerül (tölgy,gesztenye,
szeder,akác,cseresznye, boróka)majd 2 évig érlelik."






Nincsenek megjegyzések: