Cherry-Coke
csirke ...
Gyors ebéd vagy vacsi ötletelés...
kissé formabontó, izgalmas fűszerezéssel.
Változatos ízvilágot kedvelőknek(is) ajánlom szeretettel!
Nálunk felkerült a kedvencek listájára! :D
Hozzávalók...
(4 személyre)
1,5 kg csirkeszárny
páchoz...
2 ek szójaszósz
1 ek almaecet
4-5 gerezd fokhagyma(zúzva)
1 ek frissen reszelt gyömbér
frissen őrölt bors
szószhoz...
2-3 ek olaj
2,5 dl cola
2 ek szójaszósz
3 ek cherry
só
díszítéshez...
újhagyma
szezámmag
Elkészítés...
Csirkeszárnyakat a fenti hozzávalókat összekeverve,
alaposan bekenjük és hűtőben 1-2 órát érleljük.
A megpácolódott húsokat, nagyobb edényben felforrósított
olíva olajra öntjük(páclevestől)és a szósz hozzávalóit is
bele téve puhulásig főzzük. Amíg a szaftunk
is jól besűrűsödik, pörzsanyagok karamellizálódnak
és a ragacsos, ízletes szaft körbe "öleli"
a puhára párolódott csirke szárnyakat.
Amikor elkészült, azon melegében szezámmaggal és újhagyma szeletekkel díszítjük, párolt rizzsel körítjük.
Bármilyen általad kedvelt húsból elkészíthető,
csak a főzési idő hossza fog módosulni :D
Kötényeket felkötni! Főzzetek finomakat :D
Csirkeszárnyakat a fenti hozzávalókat összekeverve,
alaposan bekenjük és hűtőben 1-2 órát érleljük.
A megpácolódott húsokat, nagyobb edényben felforrósított
olíva olajra öntjük(páclevestől)és a szósz hozzávalóit is
bele téve puhulásig főzzük. Amíg a szaftunk
is jól besűrűsödik, pörzsanyagok karamellizálódnak
és a ragacsos, ízletes szaft körbe "öleli"
a puhára párolódott csirke szárnyakat.
Amikor elkészült, azon melegében szezámmaggal és újhagyma szeletekkel díszítjük, párolt rizzsel körítjük.
Bármilyen általad kedvelt húsból elkészíthető,
csak a főzési idő hossza fog módosulni :D
Kötényeket felkötni! Főzzetek finomakat :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése