Lenlisztes-magvas kréker...
Batha-porta és KataFakanala gondozásában,
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt őrleményből kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani
a "webes étert":D
.
.
.
Negyedik nap ... Lenmag őrlemény ...
játék indul a héten, ahol is ötféle magliszt őrleményből kell
napi egy-egy ételt megálmodni és elkészíteni,
annak receptúráját pedig közkinccsé tenni :)
20 Konyha Tündér fog napról- napra
fakanalat ragadni és finomságokkal elárasztani
a "webes étert":D
.
.
.
Negyedik nap ... Lenmag őrlemény ...
Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom
kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén :D Magát a "magőrleményt" most volt alkalmam először kipróbálni.
Nagy sikere volt...a gyerkőcök sorban kapkodták
el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel :D
Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek...
kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén :D Magát a "magőrleményt" most volt alkalmam először kipróbálni.
Nagy sikere volt...a gyerkőcök sorban kapkodták
el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel :D
Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek...
Hozzávalók...
200 g búza finomliszt
100 g Batha-porta lenmagliszt
2 mk só
fűszer keverék(opcionálisan)
1 tk szódabikarbóna
2 ek olíva olaj
200 ml víz
100 g napraforgó mag
50 g lenmag
50 g szezám mag
50 g reszelt parmezán(opciós)
200 g búza finomliszt
100 g Batha-porta lenmagliszt
2 mk só
fűszer keverék(opcionálisan)
1 tk szódabikarbóna
2 ek olíva olaj
200 ml víz
100 g napraforgó mag
50 g lenmag
50 g szezám mag
50 g reszelt parmezán(opciós)
Elkészítés...
A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető
rugalmas anyagot kapunk, amit frissen tartó fóliába
csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.
Sütőt előmelegítjük 190 fokra, nagy sütőlemezt
készítünk elő.Gyúrótáblára tepsi méretének megfelelő nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat(célszerű, egy nejlonnal letakarva a tésztát-nyújtást végezni :)Éles késsel vagy pizza vágóval szeleteljük a tésztát(négyzet-téglalap-hosszúkás-rombusz...)Mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát!
Majd papírral együtt tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén :)
Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal
és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D
A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető
rugalmas anyagot kapunk, amit frissen tartó fóliába
csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.
Sütőt előmelegítjük 190 fokra, nagy sütőlemezt
készítünk elő.Gyúrótáblára tepsi méretének megfelelő nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat(célszerű, egy nejlonnal letakarva a tésztát-nyújtást végezni :)Éles késsel vagy pizza vágóval szeleteljük a tésztát(négyzet-téglalap-hosszúkás-rombusz...)Mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát!
Majd papírral együtt tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén :)
Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal
és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D
A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréseljük az olajat, ezután finom lisztté őröljük.A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.Mivel hashajtó hatású is, székrekedéses tüneteket is kezelhetünk vele.Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.A lenmagliszt a szervezet megtisztítását is elősegíti.
(forrás: Batha-porta )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése