Sajtkrém leves . . .
Gyorsan elkészülő . . . finom laktató krémleves. Üde ízét a frissen aprított snidling adja.
Gyerekeimnél mindig nyerő a "ropogóssal" tálalt leves , pláne ha sajt is van hozzá :)
Hozzávalók: 4 személyre
1 kis fej vöröshagyma
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
1,5 l alaplé
1 dl főzőtejszín
20 dkg natúr tömlős sajt
5 dkg reszelt sajt + tetejére szóráshoz
petrezselyem,só, bors
2 ek apróra vágott snidling
só, fehérbors
frissen reszelt szerecsendió
Feltéthez:
2-3 db szikkadt kifli
reszelt sajt
fokhagyma por
kevés olaj
Elkészítés :
Olívaolaj- vaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymánkat. Elkészített alaplével (kb. 2,5 liter ) felöntjük és belenyomjuk a tömlős sajtokat.Sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után tejszínnel és a liszttel behabarjuk. Kész levesünkbe szerecsendiót reszelünk . . . elkészültünk a levessel,következhet a feltét.
A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával elkevert pici olajjal meglocsoljuk őket. Tepsibe rakjuk és kis lángon aranybarnára pirítjuk.
Ropogós kiflikarikákkal- sajttal és frissen apróra vágott snidlinggel díszítve tálaljuk :)
2-3 db szikkadt kifli
reszelt sajt
fokhagyma por
kevés olaj
Elkészítés :
Olívaolaj- vaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymánkat. Elkészített alaplével (kb. 2,5 liter ) felöntjük és belenyomjuk a tömlős sajtokat.Sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után tejszínnel és a liszttel behabarjuk. Kész levesünkbe szerecsendiót reszelünk . . . elkészültünk a levessel,következhet a feltét.
A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával elkevert pici olajjal meglocsoljuk őket. Tepsibe rakjuk és kis lángon aranybarnára pirítjuk.
Ropogós kiflikarikákkal- sajttal és frissen apróra vágott snidlinggel díszítve tálaljuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése