2013-04-30


Sajtkrém leves . . .





Gyorsan elkészülő . . . finom laktató krémleves. Üde ízét a frissen aprított snidling adja.
 Gyerekeimnél mindig nyerő a "ropogóssal" tálalt leves , pláne ha sajt is van hozzá :)


Hozzávalók: 4 személyre

1 kis fej vöröshagyma
1 ek vaj
1 ek olívaolaj
1,5 l alaplé
1 dl főzőtejszín
20 dkg  natúr tömlős sajt
5  dkg reszelt sajt + tetejére szóráshoz
petrezselyem,só, bors
2 ek apróra vágott snidling
só, fehérbors
frissen reszelt szerecsendió

Feltéthez:

2-3 db szikkadt kifli
reszelt sajt
fokhagyma por
kevés olaj


Elkészítés :

Olívaolaj- vaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymánkat. Elkészített alaplével (kb. 2,5 liter ) felöntjük és belenyomjuk a tömlős sajtokat.Sóval, borssal fűszerezzük. Forrás után  tejszínnel és a liszttel behabarjuk. Kész  levesünkbe szerecsendiót reszelünk . . . elkészültünk a levessel,következhet a feltét.
A kifliket felkarikázzuk és a fokhagymával elkevert pici olajjal meglocsoljuk őket. Tepsibe rakjuk  és kis lángon aranybarnára  pirítjuk.
Ropogós kiflikarikákkal- sajttal és frissen apróra vágott  snidlinggel díszítve tálaljuk :)





Nincsenek megjegyzések: