2013-05-04





Almás - töltött szívecskék . . .







Kismamák, Anyukák, Nagymamák és Dédik . . . kicsi szívem kicsi szám
 Boldog Anyák Napját kíván :)))






                                        

Hozzávalók ...
 26 db szívecskéhez


Linzerhez . . .

(Itt most fél adag tésztát gyúrtam be)
Hurkapálcikák

Töltelékhez . . .
2 közepes alma
fél citrom leve
2-3 ek cukor
1 kk  fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
~ 6 dkg vaj
1 ek darált dió (kekszmorzsa is jó)


Tetejére . . . 

 1 egész tojás
mandulaforgács
porcukor a szóráshoz(opcionális)









Elkészítés . . .


Tésztagyúrás az adott hozzávalókból (fél adaggal dolgoztam)
Amíg a tészta  hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket.
Kis lábasban vajat olvasztunk és  a vékony szeletekre vágott,
megtisztított almánkat puhára pároljuk. Cukorral, citromlével 
 és  fűszerekkel ízesítjük, majd darált keksszel (vagy dióval)
 tömörítjük masszánkat.
Sütőt 180 °C-ra előmelegítjük
Tésztából szívecskéket szúrunk és a lehűlt töltelékből
 mokkáskanálnyit  középre halmozunk.
 Ezután lefedjük egy másik szívecske tésztával.








A formák közepét villával megszurkáljuk és széleit pedig,
 (szintén a villával) lenyomjuk, mintegy lezárva a töltelék útját :) 
Óvatosan, az előre vízbe áztatott hurkapálcikákat a szívecskék csücskébe szúrjuk.







Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk töltött kis formáinkat ,
 felvert egész tojással lekenjük és mandula forgáccsal csinosíthatjuk. . .
12-14 perc alatt aranybarnára  sütjük.
Rácsra téve hűlni hagyjuk és végül porcukorral hintjük.




























      

Nincsenek megjegyzések: