2013-05-09




Zöldbab pörkölt . . .









Nagy rajongója vagyok a zöldséges ételeknek, 
aminél még nagyobb pozitívum, 
hogy nagyon gyorsan el is készülnek :)
Sógornőm említette anno, milyen finom is a zöldbab, 
pörkölt alapokra helyezve. Hm ... próba!
Már első alkalommal is olyan jól sikeredett,
 hogy azóta is rendszeresen készítem :)








Hozzávalók . . .



500 dkg zöldbab 

kis fej vöröshagyma
2 ek olaj vagy zsír
1 vékony szelet füstölt szalonna
(csak az íze miatt :)))
fokhagyma,só bors,pirospaprika
1-1 db paradicsom , paprika



Tálaláshoz . . .



tejföl

főtt tojás (opcionálisak ! )





Elkészítése . . .

Kevéske olajon zsírjára sütjük  szalonna kockáinkat,
 majd az apróra vágott vöröshagymával együtt sütjük a serpenyőben
 . . . -pirospaprika őrlemény és további fűszerek kíséretében 
 pörkölt alapot készítünk, majd a zöldbabot beletéve ,
  puhára pároljuk. Azért nem írtam pontos mennyiségeket,
mert ahány ház, annyi szokás- pörkölt alap elkészítésben. 
 Tejföllel és  keményre főtt tojás szeletekkel kínálhatjuk,
 aztán tunkolásra fel! :D














Nincsenek megjegyzések: