Zöldbab pörkölt . . .
Nagy rajongója vagyok a zöldséges ételeknek,
aminél még nagyobb pozitívum,
hogy nagyon gyorsan el is készülnek :)
Sógornőm említette anno, milyen finom is a zöldbab,
pörkölt alapokra helyezve. Hm ... próba!
Már első alkalommal is olyan jól sikeredett,
hogy azóta is rendszeresen készítem :)
Hozzávalók . . .
500 dkg zöldbab
kis fej vöröshagyma
2 ek olaj vagy zsír
1 vékony szelet füstölt szalonna
(csak az íze miatt :)))
fokhagyma,só bors,pirospaprika
1-1 db paradicsom , paprika
Tálaláshoz . . .
tejföl
főtt tojás (opcionálisak ! )
Elkészítése . . .
Kevéske olajon zsírjára sütjük szalonna kockáinkat,
majd az apróra vágott vöröshagymával együtt sütjük a serpenyőben
. . . -pirospaprika őrlemény és további fűszerek kíséretében
pörkölt alapot készítünk, majd a zöldbabot beletéve ,
puhára pároljuk. Azért nem írtam pontos mennyiségeket,
mert ahány ház, annyi szokás- pörkölt alap elkészítésben.
majd az apróra vágott vöröshagymával együtt sütjük a serpenyőben
. . . -pirospaprika őrlemény és további fűszerek kíséretében
pörkölt alapot készítünk, majd a zöldbabot beletéve ,
puhára pároljuk. Azért nem írtam pontos mennyiségeket,
mert ahány ház, annyi szokás- pörkölt alap elkészítésben.
Tejföllel és keményre főtt tojás szeletekkel kínálhatjuk,
aztán tunkolásra fel! :D
aztán tunkolásra fel! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése