2015-02-24






Serpenyős barna csiperke-
zöldség mártással,knédlivel ...

















Szép és friss apró barna csiperke gombák kacérkodtak 
velem egy üzlet polcairól,
 amiből egyszerű,laktató vacsora kerekedett :)
Szeretem a gomba földes zamatát, jellegzetes ízét és
a sokoldalúságát. Egyszerű fűszereket használva
hmmmm megelevenedik az erdő illata a tányérunkon.
"Hagyományőrzés" jegyében, knédli készült a szaftos
gomba szeletkék és zöldséges mártás kísérőjeként :)
... melynek receptjéről olvashattok nálam is :D






Hozzávalók...

500 g barna csiperke
1 fej vöröshagyma
1 ek olíva olaj
1 ek vaj
só, frissen őrölt bors
1 kisebb pritamin paprika
2 ágacska citromos kakukkfű


mártáshoz...

3 db sárgarépa
1 db fehér répa
1 db burgonya
1/4 zellergumó
1 ek mustár
1 tk barna cukor 
1-2 ek tejföl
1 babérlevél
nagy csipet só








Elkészítés...

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, vízzel
felöntjük, sóval, babérlevéllel együtt, puhára pároljuk.
Botmixer segítségével pürésítjük és mustár, tejföl, 
pici cukor hozzáadásával ízesítjük. A főzőlevet ne 
öntsük ki, mert ha túl sűrű lenne a zöldség mártás,
azzal tudjuk majd hígítani :D
Gombákat megmossuk, szeleteljük. Serpenyőben
olajat és vajat hevítünk, amin üvegesre pároljuk az 
apróra vágott vöröshagymát. Szeletelt gombát és 
pritamin paprikát teszünk hozzá, fűszerezzük,
készre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Gőzön/párán főtt zsemelével- és zöldség mártással
tálaljuk. Jó étvágyat :D















































Nincsenek megjegyzések: