Káposztás-sárgarépa
saláta
fűszeres joghurt öntettel...
Ebben a nyári nagy melegben nem igazán szeretek
sok időt eltölteni a tűzhely mellett főzőcskézve...
ilyenkor előnyt élveznek a friss saláták és
grillezett húsok, zöldségek...
Csípős salátát ajánlanék figyelmetekbe, amit
friss menta levél íze tesz különlegessé...
üdítő ízvilág, ami cseppet sem hajaz a
fogkrémre a mentától! :D
Hozzávalók...
4 személyre
1/2 új fejes káposzta
2 db sárgarépa
öntethez...
2 dl natúr joghurt
1 ek apróra vágott snidling
1 tk chili paprika pehely
3-4 friss menta levél
1 ek almaecet
1 tk cukor
egy nagy csipet tengeri só
1/2 kk őrölt kömény
1/2 kk füstölt-őrölt-
piros paprika
burgonyához...
8 db nagy burgonya
2 ek mogyoró olaj
1 ek szója szósz
frissen őrölt bors
só
Elkészítés...
A káposztát legyaluljuk, sárgarépát lereszeljük
egy tálba. Az öntet hozzávalóit egy tálkában
villával össze keverjük és a reszelt zöldségekhez
adva, alaposan bele forgatjuk.
Pár órányi hűtőben való pihenő után
füstölt paprika őrleménnyel hintve tálaljuk...
Grillezett húsok, burgonya kísérőjeként
nagyon ízletes, hűsítő, friss idény saláta.
Önálló fogásként sült fűszeres burgonyával
fogyasztottuk.
.
.
.
Burgonyákat körömkefével megsikáljuk,
héjával együtt puhára főzzük. Megtisztítjuk,
negyedekre vágjuk és serpenyőben hevített
mogyoró olajon pirosra sütjük. Ízlésünknek
megfelelően sózzuk, borsozzuk és azon melegében
tálaljuk a jól behűtött salátával :D
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése