2014-06-26








Mangós
joghurt szelet...













Tudom közhely, de ez egy valóban pille 
könnyű sütemény :D Keveredik a citrus
savanykás-fanyar íze a mangó édes-rostos 
aranyló gyümölcshúsával...
Bármilyen idény gyümölccsel készülhet :)










Hozzávalók...
(24 szelethez)


tészta...

6 db tojás
120 g kristály cukor
140 g liszt
2 csapott ek kakaópor
csipet só



krém...


1 db mangó
1/2 citrom leve és reszelt héja
2 dl natúr joghurt
3 dl habtejszín
1 csomag Dr Oetker Expressz Zselatin fix 
cukor(ízlés szerint)



bevonáshoz...


100 g fehér csokoládé
3 ek tejszín
2 db aszalt gyümölcsös-
 müzli szelet








Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 200°C-ra, nagy gáztepsit 
sütőpapírral borítunk, félre tesszük.
Lisztet a  kakaóval együtt átszitáljuk.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét a 
kristálycukor felével és csipet sóval
(nem túl kemény)habbá verjük, a cukor 
másik felével sárgáját is kihabosítjuk.
A két elegyet egybe telepítjük és óvatos
mozdulatokkal, apránként hozzá keverjük
a kakaóporos lisztet. A kapott piskóta 
masszát egyenletesen elkenjük a sütőpapíros
 lemezen,és előmelegített sütőbe tolva 
10-12 perc alatt készre sütjük.
 A kihűlt piskóta lapot elfelezzük és 
közé kenjük a gyümölcsös joghurt krémet,
.
.
.
...amihez - joghurtba keverjük a kifacsart 
citrom levét és reszelt héját, ízlés szerint
cukrot és meghámozott, kis kockákra vágott
 Mangót is a joghurthoz keverjük.
A tejszínhabot félig habbá verjük,
 majd hozzá adva a zselé fix port, 
tovább habosítjuk .
A két elegyet össze keverjük és a
kakaós piskótalap egyik felére halmozzuk.
Befedjük a piskóta másik felével és 
vízgőz felett megolvasztott fehér csoki-
tejszín keveréket simítunk rá.
Müzli szeleteket kézzel rámorzsoljuk és
 tálalásig hűtőben dermesztjük.
Kötényeket felkötni! Jó sütögetést :)



Ui...sokkal-sokkal hamarabb elkészül, mint 
ameddig mindezt leírtam nektek! :D
























Nincsenek megjegyzések: