Krumplis tészta
besamelmártással...
Hétköznapi tészta étel, picit megbolondítva friss
zsenge spenóttal, fetával, leöntve
szerecsendiótól illatozó besamelmártással,
mindez aranyló sajtkéreg alá zárva.
Kovászolt uborkával az igazi! :D
Hozzávalók...
500 g tészta
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
100 g bacon szalonna
só
1 kk őrölt bors
1 kk majoránna
1 gerezd fokhagyma
édes nemes őrölt piros paprika
tetejére...
100 g feta sajt
150 g mozzarella sajt
2 nagy maréknyi bébi spenót
besamelmártás...
2 ek olaj
3 ek liszt
5-6 dl tej/tejszín
1 mk frissen reszelt szerecsen dió
1 mk őrölt fehér bors
csipetnyi fokhagyma por
só
Elkészítés...
Olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra
vágott vöröshagymát és bacon szalonnát,
majd hozzá adjuk a szintén kis kockákra
vágott burgonyát is.Ízlés szerint fűszerezzük,
kevés vizet hozzá öntve, fedő alatt
puhára pároljuk.
Amíg megfő a burgonyánk, kifőzzük a tésztát.
Egy nagy és mély tepsit enyhén kivajazunk,
kevéske zsemlemorzsával hintjük és bele
öntjük a burgonyás alappal jól elkevert
főtt tésztát.
Mártáshoz, az olajon lisztet pirítunk
(mintha rántást készítenénk)folytonos kevergetés
mellett, felöntjük tejjel, sózzuk,borsozzuk,
szerecsendiót reszelünk bele és kevés
fokhagyma porral vagy a hagyma frissen préselt
formájával ízesítjük. Enyhén folyós
sűrűségű mártást kell kapjunk :D
Vékony csíkokra metéljük a spenótot
és a tésztára szórjuk, majd rámorzsoljuk
a feta sajtot...az előzőleg már elkészített
besamelmártással leöntjük, mozzarella sajt
forgácsokkal fedjük és 200 fokon grill
fokozaton pirosra,-ropogósra sütjük.
Azon melegében, kovászolt uborkával,
vagy friss salátával tálaljuk!
Kötényeket felkötni :D Jó étvágyat!
8-10 személyre
villany sütőben
200 °C-on grillezve
előkészítés kb 30 perc
sütés kb 20 perc
Hétköznapi tészta étel, picit megbolondítva friss
zsenge spenóttal, fetával, leöntve
szerecsendiótól illatozó besamelmártással,
mindez aranyló sajtkéreg alá zárva.
Kovászolt uborkával az igazi! :D
Hozzávalók...
500 g tészta
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
100 g bacon szalonna
só
1 kk őrölt bors
1 kk majoránna
1 gerezd fokhagyma
édes nemes őrölt piros paprika
tetejére...
100 g feta sajt
150 g mozzarella sajt
2 nagy maréknyi bébi spenót
besamelmártás...
2 ek olaj
3 ek liszt
5-6 dl tej/tejszín
1 mk frissen reszelt szerecsen dió
1 mk őrölt fehér bors
csipetnyi fokhagyma por
só
Elkészítés...
Olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra
vágott vöröshagymát és bacon szalonnát,
majd hozzá adjuk a szintén kis kockákra
vágott burgonyát is.Ízlés szerint fűszerezzük,
kevés vizet hozzá öntve, fedő alatt
puhára pároljuk.
Amíg megfő a burgonyánk, kifőzzük a tésztát.
Egy nagy és mély tepsit enyhén kivajazunk,
kevéske zsemlemorzsával hintjük és bele
öntjük a burgonyás alappal jól elkevert
főtt tésztát.
Mártáshoz, az olajon lisztet pirítunk
(mintha rántást készítenénk)folytonos kevergetés
mellett, felöntjük tejjel, sózzuk,borsozzuk,
szerecsendiót reszelünk bele és kevés
fokhagyma porral vagy a hagyma frissen préselt
formájával ízesítjük. Enyhén folyós
sűrűségű mártást kell kapjunk :D
Vékony csíkokra metéljük a spenótot
és a tésztára szórjuk, majd rámorzsoljuk
a feta sajtot...az előzőleg már elkészített
besamelmártással leöntjük, mozzarella sajt
forgácsokkal fedjük és 200 fokon grill
fokozaton pirosra,-ropogósra sütjük.
Azon melegében, kovászolt uborkával,
vagy friss salátával tálaljuk!
Kötényeket felkötni :D Jó étvágyat!
8-10 személyre
villany sütőben
200 °C-on grillezve
előkészítés kb 30 perc
sütés kb 20 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése