2014-06-20







Krumplis tészta
besamelmártással...











Hétköznapi tészta étel, picit megbolondítva friss 
zsenge spenóttal, fetával, leöntve
szerecsendiótól illatozó besamelmártással,
mindez aranyló sajtkéreg alá zárva.
Kovászolt uborkával az igazi! :D 









Hozzávalók...



500 g  tészta

500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
100 g bacon szalonna

1 kk őrölt bors
1 kk  majoránna
1 gerezd fokhagyma
 édes nemes őrölt piros paprika



tetejére...


100 g feta sajt

150 g mozzarella sajt
2 nagy maréknyi bébi spenót



besamelmártás...


2 ek olaj

3 ek liszt
5-6 dl tej/tejszín
1 mk frissen reszelt szerecsen dió
1 mk őrölt fehér bors
csipetnyi fokhagyma por






Elkészítés...


Olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra

 vágott vöröshagymát és bacon szalonnát,
 majd hozzá adjuk a szintén kis kockákra 
vágott burgonyát is.Ízlés szerint fűszerezzük,
  kevés vizet hozzá öntve, fedő alatt
 puhára pároljuk.
Amíg megfő a burgonyánk, kifőzzük a tésztát.
Egy nagy és mély tepsit enyhén kivajazunk,
 kevéske zsemlemorzsával hintjük és bele
 öntjük a burgonyás alappal jól elkevert
 főtt tésztát. 
Mártáshoz, az olajon lisztet pirítunk
(mintha rántást készítenénk)folytonos kevergetés 
mellett, felöntjük tejjel, sózzuk,borsozzuk,
szerecsendiót reszelünk bele és kevés 
fokhagyma porral vagy a hagyma frissen préselt
 formájával ízesítjük. Enyhén folyós
sűrűségű mártást kell kapjunk :D









Vékony csíkokra metéljük a spenótot

és a tésztára szórjuk, majd rámorzsoljuk
 a feta sajtot...az előzőleg már elkészített
besamelmártással leöntjük, mozzarella sajt
 forgácsokkal fedjük és 200 fokon grill
 fokozaton pirosra,-ropogósra sütjük.
Azon melegében, kovászolt uborkával, 
vagy friss salátával tálaljuk!
Kötényeket felkötni :D Jó étvágyat!





8-10 személyre

villany sütőben
 200 °C-on grillezve
előkészítés kb 30 perc
sütés kb 20 perc












Nincsenek megjegyzések: