2014-06-04








Sajtos-borsós marhahús- 
pirított burgonya nudlival...













Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert szomszédaim
kertészkedő emberek, akik gyakorta megosztják
 velünk "többlet" termésük egy részét. 
Hol egy kis eper, hol egy kis zöldség, friss hagyma...
Frissen szedett zsenge borsó is így került az ételbe :D
Amit kicsi fiam, kedveskedésből önállóan fejtett 
ki nekem, hogy "főzzek belőle finomat"
Együtt készítettük el ezt az ételt, így 
dupla boldogság járta át a szívem :D










Hozzávalók...
4 főre


500 g darált marhahús
2 ek olaj
150 g sajtkrém
150 g zöldborsó
1 db pritamin vagy kápia paprika
1 fej lila hagyma
só, őrölt fekete bors
1 tk kakukkfű

burgonya nudlihoz...

4 db közepes burgonya
kb 100-150 g liszt
frissen reszelt szerecsendió

150 g reszelt sajt
(tetejére olvasztani, de enélkül
 is finom ropogós lesz)








Elkészítés...


A megmosott burgonyákat, héjastól, sós vízben
 megfőzzük és megtisztítva krumplinyomón áttörjük.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük 
és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy ne 
ragadjon a kezünkhöz a tészta.
! felé vágjuk és egyenként hengerrés sodorjuk, 
majd kis nudlikat vágva, tenyerünk között
 kissé megsodorjuk-lisztezett tálcára félre tesszük.
Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A raguhoz kevéske olajon az apró kockákra
 vágott hagymát üvegesre pároljuk.
Marha húst hozzá téve tovább pároljuk, 
ízlés szerint fűszerezzük. Frissen fejtett
 zsenge borsóval, kockára vágott pritamin paprikával
 és sajtkrémmel dúsítjuk.
A ragut egy tűzálló tálba öntjük,
tetejére rárakosgatjuk a nudlikat.
Forró sütőbe tolva, addig sütjük amíg
 aranybarna színt nem kapnak(kb 20 perc), ekkor 
reszelt sajttal szórjuk és pár percre még
visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt is 
rápiruljon az ételünkre.
Leírni a receptet, sokkal tovább tartott,
 mint elkészíteni az ételt :D
Mindent összevetve kb 50 perc alatt 
laktató és látványos egytálételt varázsolhatunk 
az asztalra szeretteink elé :D
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!
































Nincsenek megjegyzések: