Sajtos-borsós marhahús-
pirított burgonya nudlival...
Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert szomszédaim
kertészkedő emberek, akik gyakorta megosztják
velünk "többlet" termésük egy részét.
Hol egy kis eper, hol egy kis zöldség, friss hagyma...
Frissen szedett zsenge borsó is így került az ételbe :D
Amit kicsi fiam, kedveskedésből önállóan fejtett
ki nekem, hogy "főzzek belőle finomat"
Együtt készítettük el ezt az ételt, így
dupla boldogság járta át a szívem :D
Hozzávalók...
4 főre
500 g darált marhahús
2 ek olaj
150 g sajtkrém
150 g zöldborsó
1 db pritamin vagy kápia paprika
1 fej lila hagyma
só, őrölt fekete bors
1 tk kakukkfű
burgonya nudlihoz...
4 db közepes burgonya
kb 100-150 g liszt
só
frissen reszelt szerecsendió
150 g reszelt sajt
(tetejére olvasztani, de enélkül
is finom ropogós lesz)
(tetejére olvasztani, de enélkül
is finom ropogós lesz)
Elkészítés...
A megmosott burgonyákat, héjastól, sós vízben
megfőzzük és megtisztítva krumplinyomón áttörjük.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük
és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy ne
ragadjon a kezünkhöz a tészta.
! felé vágjuk és egyenként hengerrés sodorjuk,
majd kis nudlikat vágva, tenyerünk között
kissé megsodorjuk-lisztezett tálcára félre tesszük.
Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A raguhoz kevéske olajon az apró kockákra
vágott hagymát üvegesre pároljuk.
Marha húst hozzá téve tovább pároljuk,
ízlés szerint fűszerezzük. Frissen fejtett
zsenge borsóval, kockára vágott pritamin paprikával
és sajtkrémmel dúsítjuk.
A ragut egy tűzálló tálba öntjük,
tetejére rárakosgatjuk a nudlikat.
Forró sütőbe tolva, addig sütjük amíg
aranybarna színt nem kapnak(kb 20 perc), ekkor
reszelt sajttal szórjuk és pár percre még
visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt is
rápiruljon az ételünkre.
Leírni a receptet, sokkal tovább tartott,
mint elkészíteni az ételt :D
Mindent összevetve kb 50 perc alatt
laktató és látványos egytálételt varázsolhatunk
az asztalra szeretteink elé :D
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése