Cseresznyés saláta...
Tavasz és nyár... szín és ízkavalkád!
Gyümölcsök és zöldségek sora érik
szépen egymás után. Lehet velük betelni?
Kicsinyke piacunkon egy idős néni árulta
szép és zsenge spenótját,amit látszólag
hajnalban szedett a kertjében...kis sámliján
ücsörögve, kosárkájában árválkodó egy zacskónyi
portékával...ellen áthalatlan nemde ?
Másik termelőnél ropogós, nagy szemű,
bordópiros cseresznye ...
Miért ne párosíthatnánk őket?
végkifejlet
.
.
.
Édes-sós-savanyú-keserű-csípős 5 az 1-ben :D
Hozzávalók...
(1 személyre)
1 maréknyi zsenge bébi spenót
1 maréknyi magozott ropogós cseresznye
pár karika zöld paprika
1 tk mogyoró olaj
reszelt mozzarella sajt
pirított napraforgómag
egy csipetnyi só
frissen őrölt bors
öntet...
2 ek natúr joghurt
csipetnyi fokhagyma por
(ami opcionális, de a spenóthoz
nagyon is passzol :)
Elkészítés...
Bébi spenótokat megmossuk, lecsepegtetjük
és kézzel tálkába tépkedjük. Csípős zöld paprika
karikákat szelünk rá...majd magozott
ropogós édes cseresznyével és pirított
napraforgó maggal dúsítjuk. Mogyoró olajat
csorgatunk rá-sózzuk, borsozzuk és az egészet
alaposan átforgatjuk. Végül a joghurt
öntetből pöttyentünk néhányat a saláta kupacra
és mozzarella forgáccsal koronázzuk meg
illatos-ropogós saláta halmunkat :D
Ropogós kenyeret tördelünk mellé és már
kész is a tökéletes tízóraink!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése