Túrós-epres
rakott palacsinta...
Egyszerű és kiadós csemege a palacsinta.
Szerintem minden korosztály számára kedves
desszert :D
Amiben egy kicsit más az általam készített,
talán a tésztája, ugyanis arra törekedtem,
hogy vaskosabb és kicsit ízesebb tésztákat
töltsek meg a hagyományos ízvilágú túró
töltelékkel. Ami pedig az egész koronája,
az az EPER!
Csupa-csupa nagy betűvel :D
Szezonja van és a sok belőle, sosem elég!
Ismeritek azt az érzést, amikor elkészül egy-egy
látványában finomnak ítélt étel, kiosonsz vele
a szabadba,a jó fényviszonyok reményében,
villámgyors kattintgatások sora, aztán megjelenik
az éhes sisere had...kis mancsoktól hemzsegő képek...
vigyázat forró!!! felkiáltások...és balga anyuka
rá se pillant a közben önálló életre kelt
fényképező masina kijelzőjére, aki simán
kattog a maga kis stilizált stílusában :P
Este képek feltöltése és szembesülés...wááááá
Szóval bocsi a fura fotókért !
Hozzávalók...
400 g búza liszt
100 g rozsliszt
50 g kukorica liszt
5 db tojás
1 kk szódabikarbóna
csipet só
400 ml tej
kb 400 ml víz
töltelék...
500 g túró
2 tojás
csipet só
2 ek búzadara(opciós)
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
0,5 citrom reszelt héja
200 g eper
tetejére...
300 ml eper joghurt
100 ml tejföl
1 tojás
eper szeletek
Elkészítés...
A hozzávalókból palacsinta tésztát keverünk
és 20 percig pihentetjük(Amennyiben túl sűrű lenne,
vízzel hígítsuk rajta)Egy nagyobbacska, kendermagos
tepsit kivajaztam és zsemlemorzsával hintetem...
(20 X 30 cm)Eper szemeket kis kockákra vágjuk,
egy pár szemet tegyünk el a díszítéshez :D
Elkészítjük a tölteléket a palacsinták sütögetése
közben... A túrót előzőleg érdemes átpasszírozni vagy
mixelni, így lágyabb és krémesebb lesz az állaga.
A tojások sárgáját, vaníliás cukrot, búzadarát
a túróval össze keverjük, tojások fehérjéből és cukorból
pedig, félkemény habot verünk, amit óvatosan
a túrós masszához forgatunk. Palacsintákat megtöltjük a
krémtúróval és egymás mellé sorakoztatjuk a tepsiben.
Joghurt-tejföl-tojás máz keverék felével lekenjük
az első sort, gazdagon megszórjuk eper darabkákkal
és következik egy újabb sor töltött palacsinta...
a maradék joghurt öntetet elkenjük a tetején és
eper szeletekkel díszítve előmelegített 200 fokos
sütőbe toljuk. kb 20-25 perc készre sütjük.
Azon melegében tálalhatjuk, de hidegen is nagyon finom!
Kötényeket felkötni! Palacsintázzunk! :D
...így a bejegyzés legvégére, egészen
megbarátkoztam a képekkel is :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése