Fahéjas-ropogós
leveles...
...ötletelek, ismét leveles tésztából...
egyszerűen imádom ezt a tésztát!
A variációknak se szeri se száma! Csemetéim
egy pillanat alatt befalták, szinte
az egész felhozatalt, ezért is döntöttem
a megosztásuk mellett :D Kétféle módon kombináltam,
válaszd ki a neked szimpatikusat
ééés... Ropogtassunk együtt !
Hozzávalók...
~ 40 db-hoz
500 g fagyasztott leveles tészta
1 tojás a kenéshez
2 ek kristálycukor
1 kk őrölt fahéj
1 kisebb savanykás alma
vagy
.
.
.
karamellízalt gyümölcs feltét...
2 db banán
5-6 szem eper
3 ek virágméz
2 ek tejszín
1 ek vaj
tálaláshoz bazsalikom levelek
Elkészítés...
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit
sütőpapírral bélelünk.
Mindkét "gyümölcsös verzió" ízlett a csemetéknek,
ezért rád bízom melyiket próbálod ki...
Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben
mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot
vető egyvelegre tesszük rá a banán és
eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát
hagytam párolódni a forró szirupban, majd
tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű,
illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-
félre tettem felhasználásig :D
(Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei
ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)
Leveles tésztát "félig" kiolvasztjuk és éles késsel
2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle,
amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve,
tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és
fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és
aranybarnára sütjük.
vagy
.
.
.
A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük,
majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük.
10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D
Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét
verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését,
mert igen kevés idő ráfordítással,
csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése