2014-05-31









Fahéjas-ropogós
 leveles...















...ötletelek, ismét leveles tésztából...
egyszerűen imádom ezt a tésztát! 
A variációknak se szeri se száma! Csemetéim 
egy pillanat alatt befalták, szinte 
az egész felhozatalt, ezért is döntöttem 
a megosztásuk mellett :D Kétféle módon kombináltam, 
válaszd ki a neked szimpatikusat
ééés... Ropogtassunk együtt ! 









Hozzávalók...
~ 40 db-hoz


500 g fagyasztott leveles tészta
1 tojás a kenéshez
2 ek kristálycukor
1 kk őrölt fahéj

1 kisebb savanykás alma

vagy
.
.
.

karamellízalt gyümölcs feltét...

2 db banán
5-6 szem eper
3 ek virágméz
2 ek tejszín
1 ek vaj
tálaláshoz bazsalikom levelek






Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit 
sütőpapírral bélelünk.
Mindkét "gyümölcsös verzió" ízlett a csemetéknek,
ezért rád bízom melyiket próbálod ki...
Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben
 mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot
 vető egyvelegre  tesszük rá a banán és 
eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát
 hagytam párolódni a forró szirupban, majd 
tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű, 
illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-
félre tettem felhasználásig :D 
(Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei 
ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)









Leveles tésztát "félig" kiolvasztjuk és éles késsel
2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle, 
amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve,
 tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és 
fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és
 aranybarnára sütjük.






vagy
.
.
.
A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük,
 majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük. 
10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D











Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét 
verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését,
 mert igen kevés idő ráfordítással, 
csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D
























Nincsenek megjegyzések: