Diós-kiflifelfújt...
Kissé viseltes kiflik felhasználásával
"kavartam" ki, egy szerintem ízében
és állagában is megfelelő reggeli csemegét.
Az elkészítés első mozzanatai valójában
a mákos gubára hajaznak, ami ezúttal
inkább, Gerbeaud érzést közvetít :D
Kísérletező kedvűek vágjanak bele, mert megéri!
Hozzávalók...
6 db-hoz
töltelék...
2 db "szikkadt" kifli
3 dl tej
1 ek rum/rumaroma
50 g barna cukor
20 g vaj
1 kk őrölt fahéj
150 g darált dió
1/2 narancs reszelt héja
"kötőanyag"...
3 db tojás
50 g barna cukor
csipet só
3 ek olaj
tetejére...
sárgabarack lekvár
100 g csokoládé
4 ek tejszín
Elkészítés...
Sütőt előmelegítjük 180 fokra,
muffin sütő formát előkészítjük, kivajazzuk
(nálam szilikon - nem kellett vajazni:)
Kifliket karikákra vágjuk és a meleg tejben
elkevert vajas-fahéjas-cukros folyadékot ráöntjük.
Narancs héjat reszelünk rá és darált dióval hintve
felhasználásig félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk és a cukrot ketté osztva,
külön-külön kihabosítjuk.A habos sárga részbe
olajat csorgatunk, majd a két masszát
egybe telepítjük, majd óvatosan(habot nem törve)
a diós kiflihez forgatjuk. Muffin formákba kanalazzuk
a diós masszát és forró sütőbe tolva,
20-25 perc alatt készre sütjük.
Még forrón lekenjük lekvárral a sütik tetejét
és rácsra téve hűlni hagyjuk. Tejszínt a csokoládéval
vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk és
a sütemények tetejére csorgatjuk.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése