2014-05-11







Sült csirkemell-
laska gombás-tejszínes rizottóval...









Ebéd...vacsora...cirka 30 perc alatt 
Szaftos rizottóval és idény salátával körítve.
...amit mindenki elégedett mosollyal fog jutalmazni :D 









Hozzávalók...
6 főre


6 db csirkemell filé
2 ek mediterrán fűszerkeverék
(oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt fehér bors
2 ek olíva olaj



körethez...

30 dkg rizottó rizs
1/2 fej vöröshagyma
1 ek olíva olaj
1 ek vaj
só, őrölt fehér bors
1 l (meleg) zöldség alaplé
1,5 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
15 dkg laska gomba
parmezán(ízlés szerint)
frissen vágott petrezselyem



saláta...

6 db paradicsom
1 fej lila hagyma
friss bazsalikom levelek
2 kk fokhagyma por
citromlé
só 
bors










Elkészítés...


Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel,
 pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia
 alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt
 sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D
Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre 
vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá
 és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva,
 óvatosan átforgatjuk,tálalásig hűtőbe tesszük.
Eközben a körethez... serpenyőben, olaj/vaj
pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk,
apróra vágott gombával dúsítjuk és a 
rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.
Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint
 fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva 
hozzá merjük a meleg zöldség alaplét. 
(amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)
 Gyakorta ismétlődő kevergetés után a "fog kemény" 
rizshez tejszínt öntünk és reszelt 
parmezánnal szórjuk... maximum 16 perc és kész :)
Azon melegében tálaljuk az étkeket :D 
Jó étvágyat hozzá!


















Nincsenek megjegyzések: