Sült csirkemell-
laska gombás-tejszínes rizottóval...
Ebéd...vacsora...cirka 30 perc alatt
Szaftos rizottóval és idény salátával körítve.
...amit mindenki elégedett mosollyal fog jutalmazni :D
Hozzávalók...
6 főre
6 db csirkemell filé
2 ek mediterrán fűszerkeverék
(oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, őrölt fehér bors
2 ek olíva olaj
körethez...
30 dkg rizottó rizs
1/2 fej vöröshagyma
1 ek olíva olaj
1 ek vaj
só, őrölt fehér bors
1 ek olíva olaj
1 ek vaj
só, őrölt fehér bors
1 l (meleg) zöldség alaplé
1,5 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
15 dkg laska gomba
parmezán(ízlés szerint)
frissen vágott petrezselyem
saláta...
6 db paradicsom
1 fej lila hagyma
friss bazsalikom levelek
2 kk fokhagyma por
citromlé
só
bors
Elkészítés...
Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel,
pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia
alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt
sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D
Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre
vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá
és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva,
óvatosan átforgatjuk,tálalásig hűtőbe tesszük.
Eközben a körethez... serpenyőben, olaj/vaj
pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk,
apróra vágott gombával dúsítjuk és a
rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.
Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint
fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva
hozzá merjük a meleg zöldség alaplét.
(amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)
Gyakorta ismétlődő kevergetés után a "fog kemény"
rizshez tejszínt öntünk és reszelt
parmezánnal szórjuk... maximum 16 perc és kész :)
Azon melegében tálaljuk az étkeket :D
Jó étvágyat hozzá!
Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel,
pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia
alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt
sütöttem amíg szép piros színt nem kapott :D
Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre
vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá
és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva,
óvatosan átforgatjuk,tálalásig hűtőbe tesszük.
Eközben a körethez... serpenyőben, olaj/vaj
pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk,
apróra vágott gombával dúsítjuk és a
rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.
Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint
fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva
hozzá merjük a meleg zöldség alaplét.
(amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)
Gyakorta ismétlődő kevergetés után a "fog kemény"
rizshez tejszínt öntünk és reszelt
parmezánnal szórjuk... maximum 16 perc és kész :)
Azon melegében tálaljuk az étkeket :D
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése