Zöld spárga - tojás...
Tudom van akinek már lerágott csont ez az
ízletes zöldség tojással kombinálva,
de az én kisebb gyerekeim, még csak most ismerkednek
az ízével... számomra pedig megunhatatlan :D
Nagy örömömre Dorka szívesen falta,
Domi egyenlőre csak a kóstolásig jutott el.
Lesz ennek még pozitív irányú folytatása...érzem :D
Hozzávalók...
1 személyre
4-5 szál zöld spárga
1 ek vaj
tengeri só, frissen őrölt bors
0,5 citrom reszelt héja
2 db tojás
koktélparadicsom
reszelt sajt
friss petrezselyem
Elkészítés...
Serpenyőben vajat hevítünk, amire rádobáljuk
a megmosott, lecsepegtetett, kemény végégtől megszabadított
zöld spárgát-népies nevén "csirágot"
(Tudtátok, hogy májusban a legfinomabb?! Ilyenkor
koncentrálódnak a vitaminok és ízanyagok a leginkább
...és hogy Magyarország a spárga termesztés
egyik fő székhelye?!
... nem is értem akkor miért ilyen drága???)
Szóval a vajon megpirítjuk a spárgát, sózzuk,
borsozzuk, citrom héjat reszelünk rá és a
felvert tojást ráöntjük. Ízlésünknek megfelelő
állagúra sütjük, majd szeletelt paradicsomot,
reszelt sajttal hintjük és petrezselyem
levélkéket tépkedünk rá. Azon melegében tálaljuk :D
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése