Rizsgolyók mákos-fahéjas burokban...
citromfüves cseresznye szósszal
Üde nyári csemege, amihez csak minimális, tűzhely
melletti tartózkodás szükséges :D
...desszertnek szántam, de komplett "Édes"
vacsora kerekedett belőle :D
Hozzávalók...
(25 db golyó)
golyókhoz...
2 dl (darált) rizs
4 dl tej
1 ek cukor
1 tk vanília aroma
1 narancs reszelt héja
csipet só
mák burokhoz...
100 g mák
100 g porcukor
1 mk őrölt fahéj
1 ek vaj
cseresznye szósz...
500 g magozott cseresznye
2 ek cukor(opcionális)
1 ek citromlé
3 dl natúr joghurt
1 mk őrölt szegfűszeg
2 tk kukorica keményítő
5-6 citromfű levélke
Elkészítés...
Mákot és cukrot ledaráljuk, fahéjjal ízesítjük,
majd serpenyőben olvasztott vajon, pár perc
alatt megpirítjuk. Folyamatos kevergetés szükséges,
nehogy megégjen a mák :)-félre tesszük.
.
.
.
Kávé darálón megőröljük a rizs szemeket.
Fűszerezve és tejjel felöntve sűrű péppé főzzük,
lehűtjük. A lehűlt rizspépből vizes kézzel,
zöld diónyi gombócokat gömbölyítünk, amiket
az előzőleg elkészített vajas-fűszeres
mákba forgatjuk.
.
.
.
Gyümölcs szószhoz a cseresznyét kimagozzuk,
lábosba téve ízesítjük, pár perc alatt
puhára pároljuk. Joghurtban elkeverjük
a keményítőt és az apróra vágott citromfű levélkéket
majd besűrítjük vele a cseresznye szószt.
Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk
a mákos burokban pompázó rizsgolyók mellé.
Kötényeket felkötni! Golyózzunk egyet! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése