Rozsos stangli . . .
Reggelihez vagy vacsorához, jó választás ez a rostokban és tápanyagokban gazdag stangli.
Suliba,munkahelyre is jó szendvicsalap :)
Az alap ötlet Adrienntől - Moha konyha
háziasszonyától ered - köszönöm :)
Az alap ötlet Adrienntől - Moha konyha
háziasszonyától ered - köszönöm :)
Hozzávalók ...
kb 12 db-hoz
kb 12 db-hoz
20 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
20 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
3 ek burgonyapehely
1,5 dl tej
2 dl víz
1 dl olaj
2,5 dkg friss élesztő
1 csapott tk só
1 kk cukor
pici aszkorbin
Tetejére . . .
tetszés szerinti magok
(szezám, len, tökmag, zabpehely, napraforgó,mogyoró...)
tojásfehérje (vagy víz)
Elkészítés . . .
Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
Ezután hozzá adjuk a langyos vizet és az olajat.
Majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk
és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.
Majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, alaposan átgyúrjuk
és 45 percig, meleg helyen letakarva kelesztjük.
Tésztánkat kb 2 ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtva
pizzavágó vagy éles kés segítségével ~ 4 cm széles hasábokra vágjuk.
Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.
pizzavágó vagy éles kés segítségével ~ 4 cm széles hasábokra vágjuk.
Tetejüket tojással lekenve az általunk összeállított magkeverékbe mártjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve,
200 °C-ra előmelegített sütőben
200 °C-ra előmelegített sütőben
20-25 perc alatt készre sütjük.
Rácsra téve hűtjük és tetszés szerint,
önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk :)
önállóan vagy főételek mellé kínálhatjuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése