Pikáns csirkeszárnyak . . .
ananászos rizzsel
Pipi szárnyak sok helyen a főételnek méltatlan, ételek listáján szerepelnek . . . pedig nincs is jobb mint a ropogós szaftos szárnyacskák majszolása :)
Mi nagyon szeretjük, így többször előfordul az asztalunkon sokféle variációban.
Most egy pikánsabb változatát hoztam . . .
Hozzávalók . . . 4 főre
8 db csirkeszárny
Páchoz . . .
2 ek méz
4 ek kechup
1 ek mustár
só,bors
fél vöröshagyma(kockára vágva)
1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma(finomra reszelve)
csilipaprika(ízlés szerint)
1 kk gyömbér frissen reszelve (por alakban is jó)
1 ek sötét szójaszósz
Ananászos rizshez . . .
50 dkg rizs
fél fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 ek vaj
1 l alaplé
só
1 kis doboz kockázott ananász konzerv
( legfinomabb frissen feldolgozott gyümölcsből:)
Elkészítés . . .
Majd előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc pirosra sütöm. Vigyázni kell, mert a méz miatt megéghet a husink, (mint látjátok nálam is kissé megpirult :) érdemes félidőben sütőpapírt tenni rá.
Miközben sülnek a szárnyak a rizst is elkészítjük . . .Folyó víz alatt leöblítjük a rizsszemeket majd 1 ek vaj és olaj keverékén fél fej hagymát pirítunk. Erre tesszük a rizst és felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével. Hozzá keverjük a felkockázott ananász darabokat és együtt fedő alatt forrásig pároljuk.Forrás után pár perccel elzárjuk a lángot és lefedve fedő alatta forró gőzben hagyjuk megdagadni a rizsszemeket.
Tálalásnál a sült hús szaftját kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítem és a tányérra tálalt ételre kanalazom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése