2013-05-09






Citromos kenyérke  . . .
tojásfehérjéből








Ismét tojásfehérje dömping a hűtőben  . . . 
  gyorsan elkészülő  és citromos ízt kedvelőknek kihagyhatatlan 
egyszerű sütemény receptre bukkantam a megsárgult
családi ereklyék között :D Némi aszalt áfonyával dobtam fel 
a kenyérkét, de a most éppen aktuális idény gyümölcsökkel
is bizonyosan finom lesz :D














 Hozzávalók . . .



6 tojás fehérje

150 g porcukor
150 g liszt
2 db citrom leve és reszelt héja
1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális :)
1 kk szódabikarbóna
csipetnyi só



Tetejére . . .



 50 g étcsokoládé és tejcsokoádé

1 ek olaj




Elkészítés . . .

A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, 
majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot.
 Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzá 
adagoljuk a citromlevet és reszelt héját. 
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával 
és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt
 óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.
Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér 
formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával 
nézzük meg átsült -e a süteményünk. 
Rácsra téve hűtjük  majd  olvasztott csokival
 locsoljuk tetejét. Csoki dermedése után recés 
késsel szépen szelhető :)




























Nincsenek megjegyzések: