Citromos kenyérke . . .
tojásfehérjéből
Ismét tojásfehérje dömping a hűtőben . . .
gyorsan elkészülő és citromos ízt kedvelőknek kihagyhatatlan
egyszerű sütemény receptre bukkantam a megsárgult
családi ereklyék között :D Némi aszalt áfonyával dobtam fel
a kenyérkét, de a most éppen aktuális idény gyümölcsökkel
is bizonyosan finom lesz :D
Hozzávalók . . .
6 tojás fehérje
150 g porcukor
150 g liszt
2 db citrom leve és reszelt héja
1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális :)
1 kk szódabikarbóna
csipetnyi só
Tetejére . . .
50 g étcsokoládé és tejcsokoádé
1 ek olaj
Elkészítés . . .
A fehérjét verjük közepes keménységű habbá,
majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot.
Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzá
adagoljuk a citromlevet és reszelt héját.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával
és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt
óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.
majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot.
Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzá
adagoljuk a citromlevet és reszelt héját.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával
és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt
óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.
Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér
formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával
nézzük meg átsült -e a süteményünk.
Rácsra téve hűtjük majd olvasztott csokival
locsoljuk tetejét. Csoki dermedése után recés
késsel szépen szelhető :)
formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával
nézzük meg átsült -e a süteményünk.
Rácsra téve hűtjük majd olvasztott csokival
locsoljuk tetejét. Csoki dermedése után recés
késsel szépen szelhető :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése