2013-05-13


Darás tészta . . .



Mindenki emlékszik még a sulis menza élményre ? Vagy utáltuk de inkább  repetáért álltunk sorba  :)
Ma már sajna nem járunk menzára,így nekünk kell elkészíteni ezt a tészta finomságot.

A jó grízes tészta titka a megfelelő lekvár kiválasztásában rejlik, ezért figyelj arra, hogy lehetőleg házias jellegű gyümölcslekvárral tálald.


Hozzávalók . . .

25 dkg tészta (kocka,fodros,széles metélt)
2 dl búzadara
3 dl víz
1 ek olaj a pirításhoz
baracklekvár és porcukor

Elkészítés menete . . .

Elsőként kifőzzük a tésztát lobogó sós vízben pár csepp olaj társaságában(csomagoláson feltüntetett ideig ). Ezután kezdjük pirítani a búzadarát egy evőkanál olajon, folyamatosan kevergetve, mert nagyon könnyen odaég és keserű lesz. Ha már kellőképp megpirult, adjuk hozzá a forró vizet, és addig kevergetjük együtt, amíg fel nem szívja azt. Ezután vegyük le a tűzről, és dolgozzuk össze a tésztával.  Aki édesen szereti öntsön rá jó  adag lekvárt, majd szórja meg a tetejét  porcukorral.Nem igazán diétás étel :)  Sós ízek kedvelői, sóval borssal és savanyúsággal fogyaszthatják. Kinek mi kedvére való . . .



Nincsenek megjegyzések: