2013-04-16



Citromos  csigák... 








Domi kicsi fiam volt soron a sütiválasztásban ... Nem igazán szereti a krémes és habos dolgokat, így sejtettem valami keksznél vagy linzernél fogunk kikötni :) Ezekre a színes kis csigákra esett a választása...fincsik lettek és jó móka volt az  elkészítésük !



Hozzávalók:   
40 db kekszhez

8 dkg porcukor
15 dkg puha vaj
1 citrom
20 dkg finomliszt
2 ek. tej
1 kk vanília aroma
rózsaszín ételfesték vagy 1 kiskanál málnaszörp



Elkészítés:

A  porcukrot a vajjal krémesre keverem, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük .
Masszához adjuk  a lisztet, a tejet-  és jó alaposan összedolgozzuk.
A keveréket két részre osztjuk. Egyikbe cseppentsünk rózsaszín ételfestéket vagy málnaszörpöt.
Addig  keverjük amíg teljesen  egynemű rózsaszín nem lesz.)
Mindkét masszából külön-külön tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük




                              



Lisztezzük be a gyúródeszkát és a sodrófát is, majd mindkét tésztát 25 X 15 cm nagyságú  és kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Én más módszert alkalmazok...két nejlon zacskót hosszabb oldalán félbe vágok -,  tésztát  két zacskó közé téve nyújtom ki, így nem kell pluszban liszteznem valamint könnyebben dolgozok a tésztával a tekerésnél is :)



                             



A fehér tésztát kevés vízzel ecsettel lekenjük, majd a rózsaszín tésztát óvatosan ráhelyezzük, 
széleit éles késsel levágjuk, majd hosszabbik oldalától szorosan felcsavarjuk. 
A tekercset fóliába göngyölve, hűtőben újabb 30 percet pihentessük.








Sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra. Közben a  tésztatekercset szeljük 5 mm-es karikákra, 
majd az így kapott csigákat sütőpapíros tepsire fektetjük.
A csigák 12-15 perc alatt  világosra sütjük. majd rácsra tesszük hűlni.




               








Nincsenek megjegyzések: