Citromos csigák...
Domi kicsi fiam volt soron a sütiválasztásban ... Nem igazán szereti a krémes és habos dolgokat, így sejtettem valami keksznél vagy linzernél fogunk kikötni :) Ezekre a színes kis csigákra esett a választása...fincsik lettek és jó móka volt az elkészítésük !
Hozzávalók:
40 db kekszhez
8 dkg porcukor
15 dkg puha vaj
1 citrom
20 dkg finomliszt
2 ek. tej
1 kk vanília aroma
rózsaszín ételfesték vagy 1 kiskanál málnaszörp
Elkészítés:
A porcukrot a vajjal krémesre keverem, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük .
Masszához adjuk a lisztet, a tejet- és jó alaposan összedolgozzuk.
A keveréket két részre osztjuk. Egyikbe cseppentsünk rózsaszín ételfestéket vagy málnaszörpöt.
Addig keverjük amíg teljesen egynemű rózsaszín nem lesz.)
Mindkét masszából külön-külön tésztát gyúrunk és fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük
Lisztezzük be a gyúródeszkát és a sodrófát is, majd mindkét tésztát 25 X 15 cm nagyságú és kb. 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Én más módszert alkalmazok...két nejlon zacskót hosszabb oldalán félbe vágok -, tésztát két zacskó közé téve nyújtom ki, így nem kell pluszban liszteznem valamint könnyebben dolgozok a tésztával a tekerésnél is :)
A fehér tésztát kevés vízzel ecsettel lekenjük, majd a rózsaszín tésztát óvatosan ráhelyezzük,
széleit éles késsel levágjuk, majd hosszabbik oldalától szorosan felcsavarjuk.
A tekercset fóliába göngyölve, hűtőben újabb 30 percet pihentessük.
Sütőt előmelegítjük 180 ° C -ra. Közben a tésztatekercset szeljük 5 mm-es karikákra,
majd az így kapott csigákat sütőpapíros tepsire fektetjük.
A csigák 12-15 perc alatt világosra sütjük. majd rácsra tesszük hűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése