Mini zserbó korongok . . .
Darált dióból és mogyoróból el lettünk látva kedves szomszéd asszonyom által. Egyszerű és gyors finomságot kutatva akadtam Piszke receptjére, aminek tökéletes ízvilága, családom minden tagját levette a lábáról. A tésztában nincs tojás ezért omlósabb állagú.
Erősen közelít a zserbó-élményhez, mégis más . . . dió- falatnyi boldogság :)
Hozzávalók:
(40- 45 db-hoz)
-tésztához:
20 dkg vaj
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 kk. vaníliakivonat
fél csapott kk. só
-a töltelékhez:
7 dkg darált dió
két evőkanál
sárgabarack lekvár
étcsokoládé a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
A vajat és a lisztet
hidegen elmorzsoltam , majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vaníliakivonatot Két rudat sodortam belőle és hűtőbe
raktam. ( minimum 1 órára)
A hűtőből kivéve a
rudakat kb. 1 centis szeletekre vágtam és golyóvá formáztam( kb dió
nagyságúra)
A tésztát hagyni kell szobahőn felmelegedni , mert különben repedezni fog, amikor
a golyók közepét lyukasztjuk.
A golyók
közepébe mély lyukat nyomtam egy gömbölyű végű fakanál végével, megtöltöttem a sűrű állagú dió-lekvár keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig
sütöttem. Kicsit még puhák a kekszek, de tovább sütni nem kell.Rácsra téve hűtöttem ki.
A
csokimáz opcionálisan kerülhet rá. A töltelékben nincs cukor,mert a tésztában van elegendő mennyiség.
Nagyon élvezetes ízélmény! Kár kihagyni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése