Csokis mogyorókrém . . .
avagy "Nutella házilag"
Nutella evésben a "verhetetlen" címet elhozhatnák a fiúk kis családomban. Igaz, mogyoró tartalomban erősen eltér a házitól (mint ez így utólagosan, ízügyileg is kiderült :)
Tanulság . . . sokkal, de sokkal előbb el kellett volna kezdenem a házilag történő gyártását !
Hozzávalók...
nagy befőttesüveghez
20 dkg csokoládé
20 dkg vaj
2 ek cukor
1 teáskanál kakaópor
3 ek tejpor
pár
csepp rumaroma
pár csepp vanília aroma
Elkészítés...
A mogyorót serpenyőben megpirítjuk,kihűtjük,finomra daráljuk.
sűrített
tejben elkeverjük a kakaóport, csokoládét tördelünk bele, mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
Cukorral együtt simára keverve, hagyjuk hűlni.
Amikor már csak langyos, mehet bele a vaj, és darált mogyoró.
Az elkészült
krémet kanalazzuk jól záródó üvegbe,
és
tároljuk hűvös helyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése