2013-04-27




Csokis mogyorókrém . . . 
avagy "Nutella házilag"








 Nutella evésben a "verhetetlen" címet elhozhatnák a fiúk kis családomban. Igaz, mogyoró tartalomban erősen eltér a házitól (mint ez így utólagosan, ízügyileg is kiderült :)
Tanulság . . . sokkal, de sokkal előbb el kellett volna kezdenem a házilag történő gyártását !







 Hozzávalók...

   nagy befőttesüveghez







20 dkg mogyoró (pirítva, finomra őrölve)

20 dkg cukrozott sűrített tej
20 dkg csokoládé
20 dkg vaj
2 ek cukor
1 teáskanál kakaópor 
3 ek tejpor 
pár csepp rumaroma
pár csepp vanília aroma


 Elkészítés...

A mogyorót serpenyőben megpirítjuk,kihűtjük,finomra daráljuk.
sűrített tejben elkeverjük a kakaóport, csokoládét tördelünk bele,  mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. 
Cukorral együtt simára keverve, hagyjuk hűlni.
Amikor már csak langyos, mehet bele a vaj, és darált mogyoró.
Az elkészült krémet kanalazzuk jól záródó üvegbe,
 és tároljuk hűvös helyen.
Sütikbe, kekszek töltéséhez...vagy csak úgy, üvegből kanalazva ... mert finom :)))






















Nincsenek megjegyzések: