2013-09-11




Tejfölös- tejszínes 
Kaporleves . . .




A tavasz és nyár ízvilága, illatos üdesége köszön vissza ebben az egyszerű levesben. Kell ennél több a jó kedvhez?
 Jaaa és pillanatok alatt elkészül:)






Hozzávalók . . . 4 személyre

1 nagy csokor kapor(nálam a fagyasztóban is csücsül mindig egy jó pár adaggal)
1,5 l zöldség vagy húsleves alaplé
2 ek olíva olaj
1 ek liszt
só, fehér bors
1 dl tejszín

tetejére . . . 
 tejföl

feltétnek ...
2 db kifli
1 ek vaj
1 ek szezám mag
kevés fokhagyma só




Elkészítés . . .

Olajon megfuttatjuk a lisztet és rádobjuk a finomra vágott kaprot. Gyors mozdulatokkal elkeverjük és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és tejszínnel dúsítjuk.
Felforraljuk és elkészültünk :)
Feltéthez a szikkadt kiflit karikákra vágjuk és a felolvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk, fokhagymás sóval és  szezámmaggal hintjük. Az aranybarna kiflikarikákat  levesünk tetejére rakosgatjuk és tejföllel locsoljuk.... Forrón fogyasztva a legfinomabb :)


Tipp . . . 

Érdemes kaporból bespájzolnunk télire, sokszor vesszük hasznát télen amikor friss ízre vagyunk kiéhezve. Apróra vágva és szárastól is rakok a fagyasztóba. Kivéve olyan , mint friss  állapotában :)
A feltétből nagyobb adagot szoktam készíteni,mert a finom ropogtatni való csak úgy elillan nálunk láthatatlanul  :)))









Nincsenek megjegyzések: