2013-09-21





Kukorica fasírt - kapros joghurttal . . .

petrezselymes burgonyával






Hozzávalók . . . 12 db-hoz
4 személyre



1 doboz kukorica konzerv(330 g)
1/2 fej lila hagyma
2 db közepes nagyságú  répa
2-3 szelet szikkadt zsőmle
1 tojás
3 ek főtt rizs ( opcionális)
1 ek friss petrezselyem
só, bors, szerecsendió
Olaj a sütéshez . . .

Öntethez...
csipet só
1 ek friss kapor


Elkészítés . . . 



Sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Szikkadt zsömlét vagy kenyeret  vízbe áztatunk mint más fasírtnál. Átázott,kenyerünkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzá adjuk a lecsepegtetett  kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást, és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük.
Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és egy csipet sót adunk hozzá. 


Tipp . . . 


 Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy akkor egy kis zsemle morzsát szórjunk bele.
Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.





Nincsenek megjegyzések: