Csokis - banános Cupcakes . . .
fehér csokis mousse koronával
fehér csokis mousse koronával
Hozzávalók . . . 12 db muffinhoz
1 nagyobb banán
2,5 dl tej
1 tojás
6 dkg olvasztott margarin
20 dkg liszt
0.5 csomag sütőpor
12 dkg cukor
12 dkg sütésálló csokicsepp vagy étcsoki apróra vágva
Krémhez . . .
10 dkg fehér csokoládé
6 ek tejszín
2 dl habtejszín - keményre felverve( pl.Hulala)
Krémhez . . .
10 dkg fehér csokoládé
6 ek tejszín
2 dl habtejszín - keményre felverve( pl.Hulala)
Elkészítés . . .
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formákat kenjük ki vajjal, vagy béleljük papírkapszlikkal.
Egy tálban a banánt villával összetörjük, és hozzá keverjük a tejet, a tojást és az olvasztott margarint. A lisztet, sütőport a banános keverékhez szitáljuk. Hozzá adjuk a cukrot, simára keverjük. Végül óvatosan bele forgatjuk a csokit. A formákat a tésztával kétharmad részig töltjük, legyen helyük megnőni ;)
A muffinokat 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.(tűpróbát azért végezzünk ! :)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!!!) bele tördeljük a fehér csokoládét, egészen addig kevergetjük a tűzhelyen amíg teljesen egynemű nem lesz. Az így kapott Ganache krémünket langyosra hűtjük és a félig felvert tejszínhabba óvatosan beleforgatjuk, majd a csokis elegyet keményre felverjük. Habzsákba töltjük és kedvünk szerint díszítjük a muffin tortácskáinkat :)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!!!) bele tördeljük a fehér csokoládét, egészen addig kevergetjük a tűzhelyen amíg teljesen egynemű nem lesz. Az így kapott Ganache krémünket langyosra hűtjük és a félig felvert tejszínhabba óvatosan beleforgatjuk, majd a csokis elegyet keményre felverjük. Habzsákba töltjük és kedvünk szerint díszítjük a muffin tortácskáinkat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése