2013-09-11




Répás kiflik . . .







Ezek a kis lekváros kiflik, egyike azoknak az apró édes sütiknek amik nagy kedvencei gyerekeimnek.
 Tojás nélkül készül így már elég korán adható babáknak is, és nem utolsó sorban a takarékos konyha finom eleme is lehet.
Ami nem szokványos hozzávaló, az a répa. Higgyétek el megéri kipróbálni !
Ez alkalommal gyerekkori barátnőm és kislánya érkezésére készítettem el :)


Hozzávalók . . . 32 db-hoz

30 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg reszelt sárgarépa (kis lyukú reszelőn)
1 kk őrölt gyömbér
csipet só
lekvár a töltéshez (ízlésünknek megfelelően)

vaníliás porcukor a hempergetéshez




Elkészítés . . .

Sárgarépát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A lisztben elkeverjük a gyömbérport és a csipet sót.
 Nem , nem tévedés a tésztában nincs cukor, sem sütőpor!!!
A lisztet puha vajjal összegyúrjuk.
 Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, egy jól gyúrható vajas tésztát kapunk.
20 percet hűtőben pihentetjük. Csodaszép színt ad a sárgarépa  a tésztának .






Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Szobahőn kiengedve kétfelé vágjuk a tésztát és lisztezett alapon "kör alakúra" nyújtjuk. 
Pizzavágó segítségével 16 cikkre vágjuk.
Külső felében kevés lekvárt kanalazunk, feltekerjük kis kifli formává.
A maradék tésztánkkal ugyan így járunk el :)
A lekvár ízét tekintve, a savanykásabb ízvilágúakat ajánlanám...






Sütőpapíros lemezen 15-20 perc alatt "világosra" sütjük. Még forrón egyesével vaníliás porcukorba hempergetjük, rácsra téve hűtjük.
Jól záródó fém dobozban akár több hétig is friss marad ...(ha marad)
Dupla adag készítésénél alább már nem is adom :)))








Nincsenek megjegyzések: