2013-09-11



Coleslaw . . .

Amerikai káposztasaláta








Amerikában annyira népszerű saláta, hogy állítólag egy átlagos amerikai legalább hetente egyszer eszik ilyet. Itthon sem teljesen ismeretlen. "Ahány ház annyi szokás" alapon készül őshazájában is :) Én a majonézes verzióra voksoltam ... jól tettem ! Bőséges és kiadós !
Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” – káposztasaláta – szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta. Az amerikaiak általában sült krumpli vagy grillezett ételek mellé eszik, de bármilyen, nem szószos fogás  mellé jó.







Hozzávalók . . . 8-10 főre


1 db kisebb fej fehér káposzta
2 db közepes vörös hagyma
2 db közepes sárgarépa
3 dl majonéz
3 dl tejföl
1 tk só
1 kk fehérbors
1 púpos ek cukor
1 ek tárkonyos ecet



Elkészítése . . . 


Zöldségeket megtisztítom és lereszelem.Hozzáadom a fent megadott hozzávalókat, alaposan összekeverem és jól záródó edényben legalább 3-4 órát pihentetem hűtőben.


Tipp . . .

Kiváló partykaja! Piknikhez és sütögetésekhez natúr húsokhoz, grill zöldségekhez, egyaránt jóízű köret. 
Akár önmagában is nagyon finom:)
Nálunk uzsonnára készült grillezett virsi, grillezett camembert és pirítós társaságában , gyümölcsös sörrel öblítve ;)









Nincsenek megjegyzések: