Chilis Süllő kockák . . .
serpenyőben sütve
Ismét Hal a tányéron ... Könnyű és nagyon gyorsan elkészíthető, ebéd,vagy akár - vacsora is lehet ezekből az ízletes hozzávalókból.
Hozzávalók . . . 4 személyre
2 nagy süllő filé (bármilyen édesvízi halfiléből lehet)
só, bors, fél citrom leve, grill fűszerkeverék, csili pehely, olíva olaj, friss kakukkfű
körethez...
2 szelet bacon csíkokra vágva
1 szál sárgarépa
4 levél kelkáposzta
só,bors
olíva olaj
Elkészítés . . .
Először a köretet készítem el. Kelkáposzta leveleket vékony csíkokra vágjuk,sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük,
Felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon a vékonyra szeletelt bacont megpirítjuk, majd a reszelt sárgarépát és szeletelt kelkáposztát is hozzá adjuk. Sózzuk,borsozzuk és roppanósra sütjük.
Halfilét felkockázzuk és egy másik serpenyőben felhevített 1-1 ek olaj-vaj keverékre tesszük. Sózzuk, borsozzuk és csili pehellyel szórjuk ízlésünk szerint.
Rácsavarjuk fél citrom levét és pár perc alatt puhára sütjük.
Serpenyőben grillezett zöldségekre halmozva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése