2013-09-29





Pillangó fánk . . . 




 . . . 10 perces fánk kategóriának variációi kimeríthetetlen  de miért ne próbálnánk ki a legtöbbjét ? Ugye? Fánkrajongóknak jó tipp, mert nem kell hosszú perceket várni arra hogy megkeljen a tésztánk! Összekever, átgyúr ,kiszúr és Süt :) Egy fenséges házi lekvár, dzsem, vagy amit csak  szeretnél és egy kis porcukorfelhő koronának . . . 




Hozzávalók . . . kb 16 db-hoz


1 közepes nagyságú tojás
1,5 dl tejföl vagy joghurt
~35 dkg liszt
2 csapott ek porcukor
0,5 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk rumaroma
0,5 citrom reszelt héja
csipet só


Olaj a sütéshez



Elkészítés . . . 



Egy tálba lisztet szitálunk, kétféle cukorral, sütőporral sóval és citrom héjával elkeverjük. Hozzá ütjük a tojást, lazítjuk a tejföllel (joghurttal) rumaromával ízesítjük és alaposan átgyúrjuk. 
Kevés lisztet adhatunk még hozzá ,ha túl ragacsos lenne a massza :)
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra,egy általunk kedvelt kiszúróval megformázzuk fánkjainkat és forró, bő olajban közepes lángon, aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. 
Sütést ne nagy lángon végezzük, mert a fánkok közepe nyers maradhat :) 
Papírtörlőre szedjük őket lecsepegtetve a felesleges zsiradékot.



Tipp . . .


Porcukorral hinthetjük a fánkocskákat, de  bármilyen lekvár, dzsem, friss gyümölcs, csokikrém . . . jól illik hozzá. A gyerekek vidám, elégedett mosolyát pedig zsebeljük be magunknak !












Nincsenek megjegyzések: