2013-09-16




Bundázott csirkemáj, 
csíkos mediterrán krumplival . . . 






A belsőségek nem valami nagy népszerűségnek örvendenek nálunk, de azért próbálkozom más-más ízű elkészítésükkel...hátha...egyszer rajtam kívül más is megszereti a családban ;)



Hozzávalók . . . 4 személyre 


500 g csirkemáj
1-2 gerezd frissen préselt fokhagyma
majoránna, só, bors

 a bundázáshoz . . . 


6 ek kukoricaliszt
2 ek síma liszt
1 ek étkezési keményítő
késhegynyi szódabikarbóna 
víz, csipet só

 olaj a sütéshez . . .



Elkészítés . . . 

A májakat szépen megtisztítom, nagyobb ereket kivágom és óvatosan megmosom.frissen zúzott fokhagymába borsot és majoránnát keverek, ezzel bedörzsölöm a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintem étkezési keményítővel.
Elkészítjük a bundázó mázat... ehhez a kétféle lisztet és a szódaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Csipet sóval ízesítjük.
Olajat felhevítjük és a májakat a masszába mártjuk, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. 
 Vigyázat a máj hajlamos a fröcskölésre, nehogy megégessük magunkat!
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Mediterrán csíkos krumplival tálaltam...és a májat csak ekkor sóztam ;)

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések: