Bundázott csirkemáj,
csíkos mediterrán krumplival . . .
A belsőségek nem valami nagy népszerűségnek örvendenek nálunk, de azért próbálkozom más-más ízű elkészítésükkel...hátha...egyszer rajtam kívül más is megszereti a családban ;)
Hozzávalók . . . 4 személyre
500 g csirkemáj
1-2 gerezd frissen préselt fokhagyma
majoránna, só, bors
a bundázáshoz . . .
6 ek kukoricaliszt
2 ek síma liszt
1 ek étkezési keményítő
késhegynyi szódabikarbóna
víz, csipet só
olaj a sütéshez . . .
Elkészítés . . .
A májakat szépen megtisztítom, nagyobb ereket kivágom és óvatosan megmosom.frissen zúzott fokhagymába borsot és majoránnát keverek, ezzel bedörzsölöm a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintem étkezési keményítővel.
Elkészítjük a bundázó mázat... ehhez a kétféle lisztet és a szódaport összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk. Csipet sóval ízesítjük.
Olajat felhevítjük és a májakat a masszába mártjuk, majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Vigyázat a máj hajlamos a fröcskölésre, nehogy megégessük magunkat!
Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Mediterrán csíkos krumplival tálaltam...és a májat csak ekkor sóztam ;)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése