2013-09-05




Joghurtos kekszes . . . 







Ez egy roppant egyszerű, kicsi gyerekkel is készíthető sütemény... 
Kiadós, látványos  sütés nélküli finomság.







Hozzávalók . . .
(30X20 cm-es tepsi)


1 kg négyzet alakú háztartási keksz
3 doboz natúr joghurt (3 x 450 gr-os )
1 cs gyümölcsös italpor 
2-3 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 cs vaníliás cukor
6 ek cukor
1 cs főzés nélküli tortazselé



Elkészítés . . . 

A kekszeket szépen sorjában, egy magas falú tepsiben, egymás mellé sorakoztatjuk .
 Az egyik pohár natúr joghurtba, elkeverjük a vaníliás  és 2 ek kristály cukrot 
(amíg a cukorkristályok el nem olvadnak)és a kekszekre kenjük.
Következik az újabb sor keksz. A második joghurtba kakaóport és szintén 2 ek cukrot keverünk, szintén a kekszekre simítjuk. Újabb sor keksz... majd a 3. pohár joghurtba egy fél csomagnyi gyümölcsös italport (Bolero) keverünk , ezzel borítva az utolsó sornyi  kekszeket.
30 percre hűtőbe tesszük, amíg kissé "megszívják" magukat a kekszek a joghurt  nedvességétől
A főzés nélküli zselatinunkat elkészítjük a csomagoláson megadott módon(-itt a folyadék, nálam  gyümölcslé) és határozott mozdulatokkal bevonjuk vele, kekszes sütink felszínét. 
Újabb pár órás hűtés után szépen szelhető sütit kapunk :)


Tipp . . .


Legjobb ha fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük sütinket, így biztos összeérnek az ízek, 
a kekszek pedig egészen piskóta állagúak lesznek :D
Gyümölcsös joghurttal is elkészíthető, sőt a zselé alá idény gyümölcsöket is tehetünk
ilyenkor nem kell pluszban cukrot hozzáadni!!!
Édesítőszerrel elkészítve is nagyon finom.
Kötényeket felkötni! Keksz rakosgatásra fel :D










Nincsenek megjegyzések: