2013-08-11






Fahéjas Fantan . . .










Látványos kelt tészta kreáció, ami az Amerikaiak egy közkedvelt péksüteménye.
Gyerekeim nagyon respektálták :)))Barack lekvárba mártogatták  legyező szerű tésztákat.
Valószínű többször is el fogom készíteni más ízesítéssel is kipróbálva . . .
Köszi Citromhab a tuti receptet!









Hozzávalók . . . 12 db-hoz

50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg cukor
1/2 kk só
5 dkg vaj
1 db egész tojás

Kenéshez . . .

2,5 dkg olvasztott vaj
1 kk őrölt fahéj








Elkészítés . . . 


Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral.Majd a többi hozzávalóval 
együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen,letakarva,duplájára kelesztjük.Tésztánkból 
nagy téglalapot nyújtunk.Megkenjük az olvasztott vaj és fahéj elegyével,majd 
hosszában derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk.
 A csíkokat egymásra téve, most keresztbe 12 részre vágjuk és középen kicsit félbe hajtva,
 papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.Pihentetjük őket úgy 15 percet.
 Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére( opcionális)
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson, 
15 perc alatt világosra sütjük.









Tipp . . .

Lekvárba mártogattuk a sütiket,mert nagyon édes szájú társaság vagyunk.
Vanília öntet is jó választás lett volna, ha az a volna ott nem volna :)
A sütemény másnapos voltáról nem tudok nyilatkozni,mert azon melegében eltüntettük !
Legközelebb kakaós és diós változatban is elkészítem, úgy is biztos fincsi lesz.




















Nincsenek megjegyzések: