Csirkemell sonka . . .
Fokhagyma - pirospaprika köntösben
Mézes finomságok blogján láttam meg ezt a remek és egyben végtelenül
egyszerű receptet. Az ötlettel elhagyhatom egyik kedvenc felvágottam
vásárlását ... így házilag elkészítve, tartósítószer mentesen nyugodtan
falatozhatják csemetéim is!
Hozzávalók . . .
4 db bőr nélküli csirkemell
zsír a sütéshez(kacsazsír, libazsír)
só, bors
édes őrölt paprika
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
1-2 ág rozmaring
4-5 levél friss bazsalikom levél
Elkészítés . . .
A csirkét sózom, borsozom és szárnyas(kacsa, liba) zsírjában elősütöm.
A kisült zsírral meglocsolva, fűszernövényekkel meghintve,
200 fokon 20-25 perc alatt puhára sütöm. A kész husi minden oldalát
megkenem frissen zúzott fokhagymával és piros paprikával szórom,
mintegy köntösbe öltöztetem :)
200 fokon 20-25 perc alatt puhára sütöm. A kész husi minden oldalát
megkenem frissen zúzott fokhagymával és piros paprikával szórom,
mintegy köntösbe öltöztetem :)
Tipp . . .
Köretként én párolt rizzsel kínáltam. Hidegen, szendvics készítéshez is kiváló!
Friss salátával diétázók is bátran fogyaszthatják!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése