2013-08-15






Őszibarack krémleves . . .










Nagyban dúl az Őszibarack szezon, hideg krémes- leves mindig jó választás ebben
 a nyári melegben :) Bármilyen idény gyümölcsből elkészíthető finomság!
Olyan szerencsés a helyzetem, hogy kaptam jó pár kilónyi lédús sárga húsú őszibarackot.
Gyorsan kellett cselekednem mert a nagy meleg és a gyümölcs érettsége miatt
 féltem kárba vész a zamatos termés. Egy részét eltettem őszibarack sűrítménynek télire :) 
(majd azt is megmutatom hogyan ...) a fagyóba is került jó néhány példány ... 
na meg a hideg gyümölcs leves is elkészült.
Kapóra jött a családi kerti party, így szeretteim is megkóstolhatták a hűsítő finomságot !




Hozzávalók . . . 

1 kg tisztított és felaprított őszibarack
1 l tej
2 dl főzőtejszín
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
ízlés szerint méz
1 citrom reszelt héja és leve
1-1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg 
+ 2-3 barack darabolva levesbetétnek






 



Elkészítés . . . 

Kevés erőfeszítéssel pillanatok alatt elkészíthető. 
 Alapanyagok frissességére fokozott oda figyelés ebben a nagy melegben!!!
Az őszibarackokat megmossuk, bundájuktól megszabadítjuk, 
feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük.
 Kevés tejben feloldjuk a pudingport és a sűrítményhez keverjük. 
A maradék tejet, tejszínt és alapanyagokat is hozzá adagoljuk, 
ízesítjük. alaposan összekeverjük ,
 majd turmixolt levesünkbe a felkockázott barack darabokat is bele tesszük.


Tipp . . .

Hűtőben legalább 2-3 órát érleljük. 
Hidegen, tejszínhabbal, citromfűvel vagy menta levéllel  díszítve kínálhatjuk . . . 

























Nincsenek megjegyzések: