Őszibarack krémleves . . .
Nagyban dúl az Őszibarack szezon, hideg krémes- leves mindig jó választás ebben
a nyári melegben :) Bármilyen idény gyümölcsből elkészíthető finomság!
Olyan szerencsés a helyzetem, hogy kaptam jó pár kilónyi lédús sárga húsú őszibarackot.
Gyorsan kellett cselekednem mert a nagy meleg és a gyümölcs érettsége miatt
féltem kárba vész a zamatos termés. Egy részét eltettem őszibarack sűrítménynek télire :)
(majd azt is megmutatom hogyan ...) a fagyóba is került jó néhány példány ...
na meg a hideg gyümölcs leves is elkészült.
Kapóra jött a családi kerti party, így szeretteim is megkóstolhatták a hűsítő finomságot !
Hozzávalók . . .
1 kg tisztított és felaprított őszibarack
1 l tej
2 dl főzőtejszín
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
ízlés szerint méz
1 citrom reszelt héja és leve
1-1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
+ 2-3 barack darabolva levesbetétnek
1 kg tisztított és felaprított őszibarack
1 l tej
2 dl főzőtejszín
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
ízlés szerint méz
1 citrom reszelt héja és leve
1-1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
+ 2-3 barack darabolva levesbetétnek
Elkészítés . . .
Kevés erőfeszítéssel pillanatok alatt elkészíthető.
Alapanyagok frissességére fokozott oda figyelés ebben a nagy melegben!!!
Az őszibarackokat megmossuk, bundájuktól megszabadítjuk,
feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük.
Kevés tejben feloldjuk a pudingport és a sűrítményhez keverjük.
A maradék tejet, tejszínt és alapanyagokat is hozzá adagoljuk,
ízesítjük. alaposan összekeverjük ,
majd turmixolt levesünkbe a felkockázott barack darabokat is bele tesszük.
Tipp . . .
Hűtőben legalább 2-3 órát érleljük.
Hidegen, tejszínhabbal, citromfűvel vagy menta levéllel díszítve kínálhatjuk . . .
Kevés erőfeszítéssel pillanatok alatt elkészíthető.
Alapanyagok frissességére fokozott oda figyelés ebben a nagy melegben!!!
Az őszibarackokat megmossuk, bundájuktól megszabadítjuk,
feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük.
Kevés tejben feloldjuk a pudingport és a sűrítményhez keverjük.
A maradék tejet, tejszínt és alapanyagokat is hozzá adagoljuk,
ízesítjük. alaposan összekeverjük ,
majd turmixolt levesünkbe a felkockázott barack darabokat is bele tesszük.
Tipp . . .
Hűtőben legalább 2-3 órát érleljük.
Hidegen, tejszínhabbal, citromfűvel vagy menta levéllel díszítve kínálhatjuk . . .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése