Besztercei szilva leves . . .
Ajándékba kaptam sok szép lila szilvát, amiből "muszáj" volt kipróbálnom ezt-azt, amit ezidáig még sose készítettem el . . . Ez az üde leveske az egyike a próbáknak ... és nem is az utolsó alkalom!!!
Hozzávalók . . .
1 kg besztercei szilva ( bármilyen fajta megfelel)
3-4 ek méz, késhegynyi só
1 -1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
1-2 citromkarika
3 ek tejföl
1 ek étkezési keményítő
1,5 l víz
Elkészítés . . .
Szilvákat megmossuk, kimagozzuk , pár szemet félreteszünk levesbetétnek.
Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük a gyümölcsöket. A szilvákat átszűrjük és a citromkarikákat eltávolítjuk.
A gőzölgő illatos gyümölcsöt, tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe és hozzá adjuk a cikkekre vágott szilvákat.
Felforraljuk, kihűtjük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe téve "össze érleljük" az ízeket :)
Hidegen tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk (én még egy kis szilvalekvár pöttyel is megtoldottam) . . nyammm :)
Tipp . . .
Alkoholos verzióban az alap folyadékot vörös borral is helyettesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése