2013-08-15




Besztercei szilva leves . . .





Ajándékba kaptam sok szép lila  szilvát, amiből "muszáj" volt kipróbálnom ezt-azt, amit ezidáig még sose készítettem el . . . Ez az üde leveske az egyike a próbáknak ... és nem is az utolsó alkalom!!!







Hozzávalók . . .

1 kg besztercei szilva ( bármilyen fajta megfelel)
3-4 ek méz, késhegynyi só
1 -1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
1-2 citromkarika
3 ek tejföl
1 ek étkezési keményítő
1,5 l víz


Elkészítés . . .

Szilvákat megmossuk, kimagozzuk , pár szemet félreteszünk levesbetétnek. 
Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük  és puhára főzzük a gyümölcsöket. A  szilvákat átszűrjük és a citromkarikákat eltávolítjuk.
A gőzölgő illatos gyümölcsöt, tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe  és hozzá adjuk a cikkekre vágott szilvákat. 
Felforraljuk, kihűtjük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe téve "össze érleljük" az ízeket :)
Hidegen tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk (én még egy kis szilvalekvár pöttyel is megtoldottam) . . nyammm :)






Tipp . . .

Alkoholos verzióban az alap folyadékot vörös borral is helyettesíthetjük.
Részeges szilvalevest előállítva :)




Nincsenek megjegyzések: