2013-08-25



Őszibarackos Cobbler . . .




  

Kedves vendégeinknek ittlétekor készült ez a gyümölcsös sütemény az augusztusi hosszú hétvégén.
Azért esett a választásom erre, mert hamar készen van és nagyon tápláló, na meg barátnőm kedvét  is próbáltam meghozni a sütögetéshez :) Cobblert már készítettem régebben is szilvásan ... ez kicsit más más ízvilágú ...édes . A tészta hupplik alatt elbújó savanykásabb szilvás változat nekem jobban bejött . . .







Hozzávalók . . . 

~ a tésztához . . .

25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 kk sütőpor
1 mk fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl tejszín
csipet só

~ a gyümölcsös réteghez . . .

60 dkg őszibarack
3 csapott ek étkezési keményítő
2 ek cukor
1 mk őrölt fahéj 
10 dkg durvára tört dió+1 ek cukor( a tetejére  szóráshoz!)


Elkészítés . . .

A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk
 és fél órára hűtőbe tesszük.Laza, lágy tésztát fogunk kapni .
Előkészítjük az őszibarackot, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk
.Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. 
A tésztából diónyi gömböket formálva  szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk.
Durvára tört diós cukros keverékkel meghintjük.
A tészta gömbök sütés közben megnőnek nem baj ha szellősen tesszük őket !
Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 
25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.
 Már langyosan is kanalazhatjuk, de igazán hidegen finom és akkor szépen szeletelhető.






Nincsenek megjegyzések: