Őszibarackos Cobbler . . .
Kedves vendégeinknek ittlétekor készült ez a gyümölcsös sütemény az augusztusi hosszú hétvégén.
Azért esett a választásom erre, mert hamar készen van és nagyon tápláló, na meg barátnőm kedvét is próbáltam meghozni a sütögetéshez :) Cobblert már készítettem régebben is szilvásan ... ez kicsit más más ízvilágú ...édes . A tészta hupplik alatt elbújó savanykásabb szilvás változat nekem jobban bejött . . .
Hozzávalók . . .
~ a tésztához . . .
25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 kk sütőpor
1 mk fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl tejszín
csipet só
~ a gyümölcsös réteghez . . .
60 dkg őszibarack
3 csapott ek étkezési keményítő
2 ek cukor
1 mk őrölt fahéj
10 dkg durvára tört dió+1 ek cukor( a tetejére szóráshoz!)
Elkészítés . . .
A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk
és fél órára hűtőbe tesszük.Laza, lágy tésztát fogunk kapni .
Előkészítjük az őszibarackot, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk
.Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük.
A tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk.
Durvára tört diós cukros keverékkel meghintjük.
A tészta gömbök sütés közben megnőnek nem baj ha szellősen tesszük őket !
Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon,
25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.
Már langyosan is kanalazhatjuk, de igazán hidegen finom és akkor szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése