2013-08-25



Csőben sült Rakott Karfiol . . .


 
  

Kedvenc zöldségem újabb köntösben  . . . Tartalmas húsos egytálétel, zöldség alapra épülve :)







Hozzávalók . . . 6 főre


1 közepes nagyságú karfiol

1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
500 g pulyka darált hús
1-1 db piros és zöld húsú paprika
1-1 kk friss kakukkfű és oregano
2 ek burgonya pehely( vagy 1 tk liszt-opcionális)
2 ek paradicsom püré
só, őrölt fehér bors,frissen reszelt szerecsendió
1 dl zöldség alaplé
25 dkg főtt rizs (nálam az előző napi ebédből maradt)
petrezselyem

~ tetejére . . .

3 dl tejföl
1 tubus natúr krémsajt
1 egész tojás



Elkészítés . . .


A karfiolt rózsáira szedve sós-citromos vízben puhára párolom, majd szűrőbe téve lecsepegtem.
Amíg a zöldségünk párolódik, elkészítjük  húsos ragunkat.. Kis fej vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon pirítom. Piros és zöld húsú paprikákat kis kockára vágva a hagymákhoz adom. 
Darált hússal együtt  puhára párolom és ízlés szerinti arányban fűszerezem. 
Zöldség alaplével felöntöm és a burgonyapehellyel dúsítom.
Egy jénait vagy tepsit kivajazok, meghintem zsemle morzsával , beleteszem a puha karfiol rózsákat.
Kanállal elegyengetem és a húsos ragut ráhalmozva, szintén elsimítom, hogy egyenletes legyen. 
Főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel ízesítem, ezzel takarom a ragut. 
Tetejére tejföl-krémsajt-tojás keveréket kanalazok és elsimítom. 
180 fokra előmelegített sütőben, kb 25-50 perc alatt megpirítom a tetejét.
 Kicsit hűlni hagyom hogy szép kockákra vágva tálalni tudjam :)

 Jó étvágyat!!!







Nincsenek megjegyzések: