Csőben sült Rakott Karfiol . . .
Kedvenc zöldségem újabb köntösben . . . Tartalmas húsos egytálétel, zöldség alapra épülve :)
Hozzávalók . . . 6 főre
1 közepes nagyságú karfiol
1 db kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
500 g pulyka darált hús
1-1 db piros és zöld húsú paprika
1-1 kk friss kakukkfű és oregano
2 ek burgonya pehely( vagy 1 tk liszt-opcionális)
2 ek paradicsom püré
só, őrölt fehér bors,frissen reszelt szerecsendió
1 dl zöldség alaplé
25 dkg főtt rizs (nálam az előző napi ebédből maradt)
petrezselyem
~ tetejére . . .
3 dl tejföl
1 tubus natúr krémsajt
1 egész tojás
Elkészítés . . .
A karfiolt rózsáira szedve sós-citromos vízben puhára párolom, majd szűrőbe téve lecsepegtem.
Amíg a zöldségünk párolódik, elkészítjük húsos ragunkat.. Kis fej vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon pirítom. Piros és zöld húsú paprikákat kis kockára vágva a hagymákhoz adom.
Darált hússal együtt puhára párolom és ízlés szerinti arányban fűszerezem.
Zöldség alaplével felöntöm és a burgonyapehellyel dúsítom.
Egy jénait vagy tepsit kivajazok, meghintem zsemle morzsával , beleteszem a puha karfiol rózsákat.
Kanállal elegyengetem és a húsos ragut ráhalmozva, szintén elsimítom, hogy egyenletes legyen.
Főtt rizst apróra vágott petrezselyemmel ízesítem, ezzel takarom a ragut.
Tetejére tejföl-krémsajt-tojás keveréket kanalazok és elsimítom.
180 fokra előmelegített sütőben, kb 25-50 perc alatt megpirítom a tetejét.
Kicsit hűlni hagyom hogy szép kockákra vágva tálalni tudjam :)
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése