2013-08-25




Kakaós Fantan . . .







Nem olyan régen elkészítettem az eredetileg fahéjasra megálmodott péksüteményt.
 Azonban folytatást kívánt ez a finom kelt  tészta ... kipróbáltam kakaósan  is !
Végeredmény döntetlen lett fahéjas avagy kakaós javára   . . . 
mindenki döntsön ízlése szerint ,de egy próbát mindenképp megér!  :)









Hozzávalók . . .


50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg cukor
1/2 kk só
5 dkg vaj
1 db egész tojás


Kenéshez . . .

3 ek cukrozott kakaópor
1 kk fahéj
3 dkg vaj



Elkészítés . . . 


Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral.
Majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. 
Meleg helyen,letakarva,duplájára kelesztjük.
Tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk.Megkenjük az 
olvasztott vaj és kakaó-/vagy fahéj elegyével, majd hosszában 
derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk. 
A csíkokat egymásra téve, most keresztbe 12 részre osztjuk
 és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.Pihentetjük őket úgy 15 percet. 
Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére( opcionális)
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson,
 15 perc alatt világosra sütjük.




















Nincsenek megjegyzések: