Kakaós Fantan . . .
Nem olyan régen elkészítettem az eredetileg fahéjasra megálmodott péksüteményt.
Azonban folytatást kívánt ez a finom kelt tészta ... kipróbáltam kakaósan is !
Végeredmény döntetlen lett fahéjas avagy kakaós javára . . .
mindenki döntsön ízlése szerint ,de egy próbát mindenképp megér! :)
Hozzávalók . . .
50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
5 dkg cukor
1/2 kk só
5 dkg vaj
1 db egész tojás
Kenéshez . . .
3 ek cukrozott kakaópor
1 kk fahéj
3 dkg vaj
Elkészítés . . .
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral.
Majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.
Meleg helyen,letakarva,duplájára kelesztjük.
Tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk.Megkenjük az
olvasztott vaj és kakaó-/vagy fahéj elegyével, majd hosszában
derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk.
A csíkokat egymásra téve, most keresztbe 12 részre osztjuk
és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.Pihentetjük őket úgy 15 percet.
Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére( opcionális)
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson,
15 perc alatt világosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése