Rántott fogas filé . . .
petrezselymes burgonyával és grillezett cukkinivel
Kedvenc édesvízi halam a Süllő! Párom rendületlenül horgászik rá a Dunán, több kevesebb sikerrel...hááát ma volt kapás :)))
Nem recept, csak egyszerű ötlet egy finom könnyed ebédhez!
Hozzávalók . . .
4 személyre
- 1 nagyobb süllő
(tisztítva -filézve 1,5 kg-os példány volt)
- panírhoz - finomliszt - tojás - zsemlemorzsa
só,bors,barbecue fűszerkeverék
-körethez...
1 közepes zsenge cukkini
olívaolaj
barbecue fűszerkeverék
2 db burgonya személyenként
1 kis csokor petrezselyem
só,bors
Elkészítése . . .
A fogast párom megtisztította én pedig kifiléztem, szeleteltem, sóztam borsoztam és egy kicsit hűtőben pihentettem.Majd a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa formációval bepaníroztam . Amíg halacska pihent elkészítettem a köretet. Szeretjük az egyszerű hagyományos ízeket, így maradtunk a vajas petrezselymes burgonyánál. Cukkinit felkarikáztam olívaolajjal locsoltam és barbecue fűszerkeverékkel megszórtam, forró serpenyőben aranybarnára sütöttem.
Tipp . . .
Frissen szelt citrom a ropogós bundájú halra csorgatva, mindezt egy könnyed krémes tartár mártásba "tunkolni", hm... mennyei eledel:)
Kötényeket felkötni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése