Sóóós perec-stangli . . .
Hozzávalók . . .
70 ml. olaj
2,5 dl. tej
50 dkg. liszt
1 ek. cukor
1/2 ek. só
2,5 dkg. élesztő
sós máz...
2 ek. liszt
1 ek. só
annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk
Elkészítés . . .
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig.
Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe.
Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük.
Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így "ráköt" a tetejére
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése