2013-07-08


Sóóós perec-stangli . . .




Hozzávalók  . . . 



70 ml. olaj

2,5 dl. tej
50 dkg. liszt
1 ek. cukor
1/2 ek. só
2,5 dkg. élesztő



 sós máz...



2 ek. liszt 

1 ek. só 

annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk 


Elkészítés . . .

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig.
Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk. 
A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe.
Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük. 
Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így "ráköt" a tetejére






Nincsenek megjegyzések: